İlaç devi Pfizer'den 130 milyon dolarlık anlaşma

Güncelleme Tarihi:

İlaç devi Pfizerden 130 milyon dolarlık anlaşma
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 2016 16:06

Pfizer, meningokok menenjitine karşı geliştirilen dört bileşenli ACWY aşılarını, yaklaşık 130 milyon dolara satın almak üzere GlaxoSmithKline (GSK) ile global bir anlaşma yaptığını açıkladı.

Haberin Devamı

Konuya ilişkin açıklama yapan Pfizer Türkiye Aşı İş Birimi Lideri Tolga Uluışık, “Bu iki aşının portföyümüze eklenmesi Pfizer için çok önemli bir dönüm noktası. Bu aşılar meningokok bakterisinin neden olduğu hastalıklara karşı koruma imkanı sağlarken, halk sağlığı alanına yeni katkılar sunmamıza olanak tanıyacaktır. Pfizer Türkiye olarak ülkemizde dört bileşenli konjuge aşının devir sürecini tamamlamış bulunuyoruz. Bu aşı çocuklarımızı, ölümcül olabilen meningokok menenjitinin birden fazla tipine karşı koruyabilmemizi sağlayacak. Bu da dünya genelinde ciddi hastalıklarla mücadele vizyonumuzu gerçekleştirmemize yardımcı olup, toplumun sağlık ihtiyaçlarını daha iyi karşılamamıza destek olacaktır” dedi

Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) İlaç Ar-Ge Ekosistemi Raporu’na göre Türkiye ekonomisi son otuz yılda önemli bir dönüşüm sürecinden geçiyor.

Haberin Devamı

Türkiye’nin ihracat hedeflerine ulaşarak küresel pazarlarda rekabet gücünü arttırabilmesi için ileri teknolojili ürün üretimini ve ihracatını artırmasının kritik olduğu belirtiliyor.

 

 

 

BAKMADAN GEÇME!