İkinci yüzyıla üretim mesajı

Güncelleme Tarihi:

İkinci yüzyıla üretim mesajı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2023 07:00

Ankara’nın önde gelen sanayi bölgelerinden OSTİM, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. kuruluş yıl dönümünü görkemli bir törenle kutladı.

Haberin Devamı

Program, Atatürk anıtına çelenk bırakılması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Etkinlikte Ankara Kulübü seymen ekibinin gösterisi de yapıldı ve OSTİM THM Korosu üyeleri tarafından kahramanlık türküleri seslendirildi. Programa, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, OSTİM Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın, OSTİM Yönetim Kurulu Başkanvekili Sıtkı Öztuna gibi birçok üst düzey yetkili katıldı. OSTİM Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın, burada yaptığı konuşmada, Cumhuriyete ve demokrasiye sahip çıkmanın önemli olduğunu vurguladı. “Ülkemizdeki bu nimetin farkında olmalıyız” diyen Aydın, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün üretime yönelik sözlerini hatırlattı.

‘100 YILIN 55’İNDE VARIZ’

Aydın, şöyle devam etti:  “Geride kalan 100 yılın 55’inde OSTİM’in imzası var. 55 yıldan bu yana buradaki insanlar üretiyorlar, satıyorlar, ülkenin istihdamına, teknolojisine ve ihracatına katkıda bulunuyorlar. Atatürk’ün söylediklerini yapıyorlar. Onun yolunda olan, üretimin farkında olan insanlar. Üretimi kaybettiğimiz zaman bu mücadeleyi de kaybederiz. Daha gelişerek, değişerek; bilgi, akıl ve teknolojiyi yeniden keşfederek Türkiye olarak yeni yüzyıla imzamızı atacağımızı düşünüyoruz.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!