İkinci halka arz enerji sektöründe

Güncelleme Tarihi:

İkinci halka arz enerji sektöründe
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2024 07:00

LİMAK Şirketler Grubu’nun iştiraki Limak Doğu Anadolu Çimento, dün düzenlenen gong töreninin ardından Borsa İstanbul’da işlem görmeye başladı.

Haberin Devamı

3.3 milyon yatırımcıya ulaşılan bu halka arz, 2 milyar 526 milyon TL büyüklükte tamamlandı.

Halka arzın uzun zamandan beri gündemlerinde olduğunu ancak farklı sebeplerden dolayı ertelediklerini anlatan Limak Şirketler Grubu Onursal Başkanı Nihat Özdemir, “Talep toplama sürecinde 3.5 milyona yakın yatırımcıdan ve hedeflenen miktarın 4.5 katı gelen talepten son derece memnunuz” dedi.

Özdemir, bu yıl yenilenebilir enerji ile ilgili de bir halka arz planları olduğunu kaydetti.

İkinci halka arz enerji sektöründe

GELECEK KAYNAĞI ENERJİDE KULLANACAK

Özdemir halka arzdan elde edilecek kaynakla ilgili olarak “Buradan gelecek kaynakla yenilenebilir enerji yatırımlarımızı büyütmek istiyoruz” dedi. Özdemir, şöyle devam etti: “Bu halka arzın Borsa İstanbul açısından da önemli olduğunu düşünüyorum. Güçlü şirketlerin borsadaki varlığının artması, ülkemize ve borsamıza olan güveni daha da artıracaktır. Bugün borsaya bir adım atmış bulunuyoruz. Bunu zamanla artıracağımıza olan inancımız tam.”

Haberin Devamı

Borsa İstanbul A.Ş. Genel Müdürü Korkmaz Ergun ise, “Şirketin büyümesinin finansmanını sermaye piyasaları yoluyla sağlamayı tercih ettikleri için yöneticilerini tebrik ediyorum” değerlendirmesinde bulundu. Ergun, “İşlem görmeye başlayan Limak Doğu Anadolu Çimento, Limak Çimento grubunun önemli bir parçasıdır. Şirketimiz halka arzdan elde ettiği gelir ile çimento sektöründeki yatırımlarının ve büyümesinin finansmanını sağlayacaktır” diye konuştu.

BAKMADAN GEÇME!