İkinci el otoda bayram bereketi

Güncelleme Tarihi:

İkinci el otoda bayram bereketi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2006 11:10

Kredi faizlerinin yükselmesinin ardından “sıfır” otomobillerden kaçan talebi iyi değerlendiren ikinci el oto galerilerinin, yaklaşan Ramazan Bayramının da etkisiyle satışlarını önemli oranda artırdığı bildirildi.

Haberin Devamı

Bursa İkinci El Oto Galericileri Çarşısı (Oto-Koop) Başkanı Rasim Hazar, yaptığı açıklamada, ikinci el otomobil piyasasının, yaz öncesinde hareketlenmeye başladığını, ancak uzun süren durgunluk döneminde, ellerinde biriken otomobilleri bugüne kadar tamamen satamadıklarını belirtti.

Hazar, kredi faizlerindeki artışın, talebin “sıfır” otomobillerden kullanılmış otomobillere yönelmesine neden olduğunu ifade ederek, buna rağmen stoklarında bulunan araçlara yaklaşık bir yıldır zam yapmadıklarını vurguladı.

Ramazan Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte satışlarının daha da ivme kazandığına dikkati çeken Hazar, “1-2 yıl öncesinden elimizde biriken otomobilleri dahi sattık” dedi.

Hazar, ellerinde eski fiyatlarla aldıkları otomobil kalmadığı için bundan sonra edinecekleri otomobillerin daha pahalı satılabileceğini bildirdi.

“KUŞ SERİSİ” YİNE RAKİPSİZ

Müşterilerin yine düşük modelli ve fiyatı 10 bin YTL'nin altındaki otomobilleri tercih ettiğini vurgulayan Hazar, “Kuş serisi” olarak bilinen TOFAŞ'ın “Doğan”, “Şahin” ve “Kartal” modelleriyle “Uno” ve Renault'nun ”Broadway” ve “Spring” modellerinin en çok talep gören otomobiller olduğunu bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!