İki yeni model dünya vitrinine çıkacak, Autoshow ses getirecek

Güncelleme Tarihi:

İki yeni model dünya vitrinine çıkacak, Autoshow ses getirecek
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2006 00:00

Bu yıl uluslararası otomobil fuarı kategorisine giren Autoshow 3-12 Kasım tarihleri arasında İstanbul’da 10’uncu kez kapılarını açacak. Fuarın Tokyo, Paris, Cenevre ve Frankfurt otomobil fuarları ile aynı kategoriye girmesi katılımcı ana firmaların fuara verdikleri önemi artırdı. Fuarda iki yeni modelin dünya tanıtımı da yapılacak.

BU yıl uluslararası otomobil fuarı kategorisine giren Autoshow 3-12 Kasım tarihleri arasında 10’uncu kez kapılarını açacak. İstanbul Fuarcılık (ITF) ve Otomobil Distribütörleri Derneği’nin (ODD) desteğiyle Yeşilköy CNR Expo’da düzenlenecek fuarda, ziyaretçileri dünya prömiyeri otomobiller, birbirinden ilginç yenilikler, konsept modeller ve şovlar bekliyor. İki yılda bir yapılan ve 2004 yılında 500 bin kişinin ziyaret ettiği Autoshow Fuarı’na bu yıl uluslararası olması nedeniyle yurtdışından da önemli bir katılım bekleniyor.

FUARIN ÖNEMİ ARTTI: Uluslararası Motorlu Taşıt Üreticileri Derneği’nin (OICA) bu yıl Autoshow’u dünya çapındaki önemli otomobil fuarları arasına dahil etmesi, fuarın önemini artırdı. Tokyo, Paris, Cenevre, Frankfurt Otomobil Fuarları ile aynı kategoriye giren Autoshow’da katılımcı ana firmaların fuara verdikleri önem arttı. İki dünya prömiyerinin yapılacağı fuarda hemen hemen her marka bir ay önce Paris fuarında sergilediği yeni model ve konseptlerle yer alacak. Türk otomotiv sektörünün gelişimi için de büyük önem taşıyan Autoshow Fuarı 10 gün boyunca sektörün nabzını tutacak.

TARİHİN EN BÜYÜK FUARI: Otomotiv sektörünün büyümesini de tetikleyen Autoshow Fuarı, ilk kez organize edildiği 1993 senesinde 10 bin metrekarelik bir alanda 24 otomobil markasını buluşturmuştu. Aradan geçen 10 yıl hem fuarı hem de sektörü büyüttü. Bu yılki fuar 6 salonda ve fuaye alanında gerçekleşiyor. Toplam 110 bin metrekarelik alanla Autoshow, tarihinin en büyük fuarını da bu yıl gerçekleştirmiş olacak.

DÜNYA İSTANBUL’DAN GÖRECEK: Autoshow Fuarı’nda bu yıl biri Türkiye’de üretilen iki modelin dünya prömiyeri yapılacak. Tüm dünya Türkiye’de üretilen Fiat Linea ve Opel’in Polonya’da ürettiği yeni Astra Sedan modelini ilk kez Autoshow fuarında görecek. Fiat’ın C sınıfında yer alan yeni Sedan modeli Linea, Fiat Auto ve Koç Holding ortaklığı ile Tofaş’ın Bursa’daki fabrikasında yılda 60.000 adet üretilecek ve 2007’nin ikinci yarısından itibaren Avrupa’da ve dünyada satışa sunulacak. 170 milyon Euro yatırımla yollara çıkacak olan Fiat Linea, ilerleyen zaman içinde Fiat tarafından başka ülkelerde de üretilecek. Opel’in üretimi için ilk etapta Türkiye’yi planladığı ancak daha sonra Polonya’yı tercih ettiği yeni Astra Sedan modeli ise Autoshow’da ilk kez vitrine çıkacak. 2007 yılı sonbaharında satışa sunulacak aracın 90 ile 140 beygir güçleri arasında iki benzinli ve iki dizel motoru bulunuyor.

Paris’in yıldızları İstanbul’a gelecek

EKİM
ayında düzenlenen Paris otomobil fuarının dikkat çeken yıldız otomobilleri de İstanbul Autoshow’daki yerini alacak. Bazı modeller Autoshow Fuarı’yla birlikte Türkiye’de satışa sunulurken, bazıları ise önümüzdeki aylarda piyasaya sunulacak. Autoshow fuarının en dikkat çeken modelleri arasında Audi R8, Alfa Romeo 8C Cometizione, Volvo C30, Lancia yeni Ypsilon, Skoda Roomster, Suzuki SX4, Fiat Sedici, Subaru Tribeca, Seat Altea XL, Nissan Qashqai, Smart yeni Fortwo, yeni Mini Cooper, Porsche 911 Targa, Citroen C4 Picasso, Hyundai Coupe, Dodge Nitro, Kia Ceed,Opel Antara, Honda CR-V ve Type R, Opel Corsa yer alacak.

Konsept savaşı yaşanacak

AUTOSHOW
Fuarı’nın bu yıl kuşkusuz en dikkat çeken modelleri konsept otomobiller olacak. 15’e yakın konsept otomobille Autoshow tarihinin en çok konsept otomobili bu yıl sergilenecek. Bir çoğunun eylül ayında Paris’te ilk kez sergilenen konseptler olması İstanbul’daki fuarın önemini ortaya koyuyor. Fuarda Peugeot 908 RC, Ford IosisX ve yeni Mondeo, Chevrolet WTCC, Volkswagen Iroc, Renault Altica, Toyota Auris, Skoda Scout, Saab 9-3 Concept, Dacia Step, Mitsubishi Outlander Concept, Daihatsu D-Compact, Lancia Delta ve Volvo 3CC dikkat çeken konsept otomobiller arasında yer alacak.

Citroen, C4 robotu yaptırdı Skoda otomobili uçuracak

FUARDA
yeni model ve konseptler dışında şovlar da ilgi çekecek. Skoda Paris’te gerçekleştirdiği uçan Roomster aracını İstanbul’daki şovda sergilemeyi planlarken, Citroen ilgi çeken C4 robotunu Autoshow’da sergileyecek. Citroen yetkilileri C4 robotunu 20 bin dolara Türk heykeltraşa yaptırdı. Bire bir boyuttaki heykelde C4’ün bazı parçaları da kullanıldı. Fuarda özellikle çocuklar tarafından ilgi görmesi beklenen robotun dışında Citroen, C6 modelini Türkiye güzeli ile tanıtacak. Kia, yeni Ceed modelini dünyaca ünlü tenisçi ve model Anna Kournikava’Yla tanıtırken, diğer markalarda ünlü yarışına girmiş durumda.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!