İki teneke altınla beş otele ulaştılar

Güncelleme Tarihi:

İki teneke altınla beş otele ulaştılar
Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 1997 00:00

Haberin Devamı

Ekonomist Dergisi'nin haberine göre, 33 yıl önce iki teneke altın ödeyerek Büyük Londra Oteli'ni alan Hüzmeli Ailesi, bugün beş otele ulaştı. Aile, altıncı otelin de inşaatına başladı.

Hataylı Hüzmeli Ailesi, 33 yıl önce iki teneke altın ödeyerek aldığı Beyoğlu'ndaki Büyük Londra Oteli sayesinde bugün altıncı oteli inşa ediyor. Ekonomist Dergisi'nin haberine göre, Hüzmeli Ailesi, 1802 yılında inşa edilen Büyük Londra Oteli'nin yanında kurulan yeni otel için 10 milyon dolar harcayacak. Aile bunun için, 460 metrekarelik alan üzerine kurulu Londra Oteli'nin çevresindeki 540 metrekarelik araziyi satın aldı.

Halen Beyoğlu'ndaki Büyük Londra Oteli'nin yanısıra Bristol Oteli, Troya Oteli, Monopol Oteli ve Plaza Oteli de Hüzmeli Ailesi'ne ait. Hüzmeli Ailesi'nin otel işletmeciliğine giriş öyküsü 1960'lara dayanıyor. O yıllarda geçimini Amik Ovası'ndaki çeltik tarlaları ve narenciye bahçelerinden sağlayan İbrahim Hüzmeli, sık sık geldiği İstanbul'da Büyük Londra Oteli'nde kalıyormuş. Bu oteli çok seven İbrahim Hüzmeli, otelin o dönemdeki sahibi olan Dandriya Ailesi ile uzun süren pazarlıklar yapmış. 1964 yılında da ailenin Amik Ovası'ndaki arazilerinden bir bölümünü satıp, bu oteli satın almış.

BEYOĞLU OTELLERİ

Yıllar geçtikte otel işletmeciliğine ısınan Hataylı aile, 1985-1994 yılları arasında Beyoğlu'nda dört otelin daha sahibi olmuş. Bugün ailenin sahibi olduğu otellerin toplam yatak kapasitesi 300'ün üzerinde.

Beyoğlu'ndaki otellerin tamamı, Hüzmeli Ailesi'nin ikinci kuşağı tarafından yönetiliyor. Dedesi ise aynı adı taşıyan torun İbrahim Hüzmeli, Büyük Londra Oteli ile Troya Oteli'ni yönetiyor.

İbrahim Hüzmeli'nin amcası Seyfettin Hüzmeli'nin çocuklarından Süleyman Hüzmeli Monopol Oteli'nin, Ali Hüzmeli Bristol Oteli'nin, Ayhan Hüzmeli ise Plaza Oteli'nin işletmesini üstlenmiş.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!