İki büyük köprü Balıkesir’i uçuracak

Güncelleme Tarihi:

İki büyük köprü Balıkesir’i uçuracak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2015 00:50

Cumhurbaşkanı Erodoğan, inşaatı devam eden Körfez Geçiş Köprüsü ile yapımı planlanan Çanakkale Kaprüsü’nün otoyol ve demiryollarının Balıkesir’den geçeceğini, bunun kente büyük katkı yapacağını söyledi. 

Haberin Devamı

BALIKESİR’i ziyaret eden ve buradaki bazı projeler için düzenlen toplu açılışlara katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Balıkesir’e 13 yılda 467 kilometre bölünmüş yol ilave ettiklerini söyledi. İstanbul-İzmir Otoyolu’nun inşasının kısa süre sonra tamamlanacağı belirten Erdoğan, “Bu proje aslında Balıkesir’in projesi. Marmara Bölgesi ile Ege Bölgesi arasındaki ulaşımın süresini kısaltacak. Kalitesini ve güvenliğini artıracak bu otoyolun inşası hızla sürüyor. İzmir-Turgutlu yolu, Kemalpaşa arasındaki bağlantı yolu tamamlandı ve trafiğe açıldı. Bu yıl sonuna kadar Altınova Gemlik kesimi de inşallah bitiyor. Böylece otoyolun TEM Altınova kesimi trafiğe açılmış olacak. Projenin tamamı 2018 yılı sonuna kadar tamamlanacak. Balıkesir’in hem İzmir hem de İstanbul yoluna ulaşımına çok büyük kolaylık sağlayacak” dedi.

Haberin Devamı

İki büyük köprü Balıkesir’i uçuracak


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Ayvalık’ta bir zeytinyağı fabrikasını ziyaret ederek, zeytinyağı sıkım işlemini izledi. Erdoğan, “İnşallah zeytin üretimimizi de artıracağız” dedi.

ÇANAKKALE BOĞAZ KÖPRÜSÜ


Balıkesir için bir başka önemli ulaşım projesinin ise Gelibolu-Lapseki arasında yapılacak Çanakkale Boğaz Köprüsü olduğunu dile getiren Erdoğan, bu köprüye bağlı otoyol ve demiryolunun da Balıkesir üzerinden geçeceğini söyledi. Eğitimden, sağlığa ve ulaşıma kadar Balıkesir’in 13 yılda büyük hizmetlerle buluştuğunu aktaran Erdoğan, şunları kaydetti:13 YILDA 16 MİLYAR LİRA“13 yılda Balıkesir’e yapılan kamu yatırımlarının tutarı, 13 milyar lira yani eski rakamla 16 katrilyon Türk Lirası’dır. İnşallah önümüzdeki dönemde bu hizmetler katlanarak devam edecek. Balıkesir, Kurtuluş Savaşımızda düşmana karşı ilk mücadeleyi başlatan illerimizden. Pelitköyü bunun şahitlerindendir. Çanakkale Savaşı’nda en çok şehidi veren ilimiz de yine Balıkesir’dir. Bu bakımdan Balıkesir, bedelini kanıyla, canıyla ödediği bağımsızlığın kıymetini çok iyi bilir.”

PELİTKÖY’DE AÇILIŞ YAPTI


İki büyük köprü Balıkesir’i uçuracak


Cumhurbaşkanı Erdoğan, cumartesi gününü Kuzey Ege’nin en güzel ilçelerinden Burhaniye ve Ayvalık ilçelerindeki ziyaret ile açılışlara ayırırken uçağı Edremit Koca Seyit Havalimanı’na indi. Erdoğan, karayoluyla, Burhaniye Pelitköy Ticaret Odası Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve Özel Eğitim İş Okulu’nun açılış töreni için Pelitköy’e geldi. 52 engelli öğrencinin eğitim göreceği, özel eğitim merkezinin açılışında Erdoğan’a, eşi Emine Erdoğan, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Balıkesir Valisi Mustafa Yaman, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Burhaniyeli Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit’in yanı sıra yüksek yargı üyeleri de eşlik etti. 

Zeytinyağı sıkımını izledi

Erdoğan, Ayvalık’ta bulunan bir zeytin fabrikasını da ziyaret ederek, zeytinyağı sıkım işlemini yakından takip etti. Erdoğan, “İnşallah zeytinde üretimimizi daha da artırma gayreti içerisinde olacağız” dedi. Erdoğan, kendisine eşlik eden eşi Emine Erdoğan ile sıkılan zeytinyağı çeşitlerinin tadına baktı. Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit de sıkılan zeytinyağını, şişeye süzdü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!