İhracatta zorlanan firmalara destek

Güncelleme Tarihi:

İhracatta zorlanan firmalara destek
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2013 16:39

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, ihracatta zorlanan firmaları desteklemek amacıyla sektörel dış ticaret şirketi kuracaklarını söyledi.

Bartık, GTO'da düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, kentin, üretimde bazı sektörlerde iyi olmasına karşın, fason üretim yaptığını ancak ortak marka ve ortak ihracat yapamadığına dikkati çekti.

Konfeksiyon, hazır giyim, penye, triko ve ayakkabı sektörlerinde daha çok ihracat yapılması gerektiğini hatırlatan Bartık, bu kapsamda sektörel dış ticaret şirketi kurulmasına yönelik çalışma başlattıklarını anımsattı.

Kurulacak şirkete ortak olacaklarını anlatan Bartık, şunları kaydetti:

"İhracat yapmak isteyen ancak ihracat yapmayan üyelerimize yardımcı olmayı amaçlıyoruz. Bazı sektörlerde üretimde çok iyi durumda olmamıza rağmen ortak markamız yok. Bu sektörler genelde markalı ürünlere fason çalışıyor. Kuracağımız şirketle ihracat yapmak isteyen üyelerimize alt yapı hazırlamak istiyoruz."

"Küresel ölçeli markalar oluşturmak istiyoruz"

Büyük bir marka ya da ihracat yapmanın artık hayal olmadan çıktığını vurgulayan Bartık, dış ticarete yönelecek firmaları GTO çatısı altında bir araya getirerek kuvvet oluşturmak istediklerini dile getirdi. İhracat yapan ve önemli markalara sahip firma sayısının gün geçtikçe arttığına işaret eden Bartık, pazar araştırması yapmadan gerçekleştirilen ihracat ve marka yatırımlarından kaynaklanan sorunların birçok firmanın bütçesine ciddi zarar verdiğini söyledi.

Ortak ihracat yapmak ve marka oluşturmak isteyen firmaları bir araya getirmeyi hedeflediklerini dile getiren Bartık, şöyle devam etti:

"Ürünlerini ya da pazarlanan hizmetleri doğru firmalara ulaşarak ihraç etmek ve kaliteye önem veren bölgesel ve küresel ölçekli önemli markalar oluşturmak istiyoruz. 'Siz kazanın ki Gaziantep kazansın' felsefesiyle yola çıkan ekibimiz, bu projeyle şehrin ihracat rekorlarına yenilerini eklemek ve dünya ölçeğinde önemli ve değerli markalar kazandırmayı amaçlamaktadır. Alışılagelmiş pazarlama ve markalaşma stratejilerini bir yana bırakarak, modern dinamiklere
uygun markaları beraberce oluşturmayı planlıyoruz. Proje kapsamında kurulacak
'ortak ihracat ve ortak marka merkezi' özel, yetkin ve birikimli bir kadroya sahip olacak ve bu proje ülkemizde bir ilk olacak."

Toplantıya, meclis üyeleri Reis Reisoğlu, Beyhan Külekçi, Kemal Delioğlu, Cuma Çoban, Ramiz Uncuoğlu, Ömer Faruk Melekoğlu, Ömer Faruk Melekoğlu ve Mehmet Çelebi katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!