İhracatın 'amiral gemisi' halka açılıyor

Güncelleme Tarihi:

İhracatın amiral gemisi halka açılıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2012 16:18

Halka arz seferberliğine katılan son şirket TGS Dış Ticaret oldu. Şirket bu hafta sonu halka arz işlemini gerçekleştirecek. Yüzde 33'lük hisse satışında 14 milyon TL'lik gelir elde edilmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

Dış ticaret sermaye şirketi konumundaki TGS Dış Ticaret A.Ş. de bu hafta halka arz edilecek. 200’ü aşkın firmanın ihracatına aracılık yapan TGS Dış Ticaret’in yüzde 33’lük hissesinin halka arzı gündemde.

30-31 Mayıs tarihlerinde taleplerin toplanacağı TGS Dış Ticaret’in halka arz büyüklüğünün 14 milyon TL olması bekleniyor. Halka arz fiyatı ise 5,60 TL olarak belirlendi. Yatırımcılara yüzde 10 bonus hisse teşviki sunuluyor. Bu güne kadarki en yüksek bonus hisse teşviki ise yüzde 3 oranında olduğu hatırlatıldı.

13 YIL ÖNCE KURULDU

TGS Dış Ticaret’in kuruluşu 13 yıl öncesine dayanıyor. Adıyamanlı Ali Tanrıverdi’nin kurduğu şirkete daha sonra İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Hikmet Tanrıverdi ortak oldu. Şirkete yarı yarıya ortak olan ikili, TGS Dış Ticaret’i, kendi sektörlerinde, en çok ihracat yapan şirket konumunda taşımayı planlıyor.

Haberin Devamı

İHRACATA ARACILIK EDİYOR

TGS Dış Ticaret, ihracatçı firmaların ihracatına aracılık ediyor. 200’ü aşkın firma ihracatını TGS üzerinden yapıyor. Yapılan ihracatın bedeli TGS üzerinden ilgili şirkete aktarılıyor. TGS de söz konusu bedel üzerinden komisyon alıyor. TGS Dış Ticaret'in  2011 yılı ihracatı 750 milyon dolar seviyesinde. Bu yılki hedef ise 1 milyar doları aşmak. TGS hali hazırda, en çok ihracat yapan 15.’inci firma konumunda. Tekstil sektöründe en çok ihracat yapan firmalar sıralamasında ise ikinci konumda.

'GELEN PARA ŞİRKETTE KALACAK'

TGS Dış Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ali Tanrıverdi, en temel önceliklerinin yatırımcılarının kazanç elde etmesini sağlamak yönünde olduğunu ifade etti.

Şirketin Genel Koordinatörü Hikmet Tanrıverdi ise halka arzla gelecek 14 milyon TL’nin şirket bünyesinde kalacağını, söz konusu finansmanın şirket için değerlendirileceğini söyledi. Tanrıverdi, şirketin halka arz sonrası 42 milyon TL’lik bir piyasa değerine ulaşacağını söyledi.

Tanrıverdi, kendileri üzerinde ihracat yapan firmaların ham madde tedariği için daha etkin bir rol almak istediklerini vurguladı.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!