İhracatçı kredi paketinin genişletilmesini istiyor

Güncelleme Tarihi:

İhracatçı kredi paketinin genişletilmesini istiyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2023 07:00

AKDENİZ Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (AHKİB) Yönetim Kurulu Başkanı Gürkan Tekin, döviz kuru ve maliyet baskısı nedeniyle ihracat pazarlarında çok ciddi kayıplar yaşadıklarını belirtti.

Haberin Devamı

Türk hazır giyim ve konfeksiyon sektörünün ihracata yönelik devlet yardımları kapsamında vergi iadesi ve benzeri uygulamalarla desteklenmesini isteyen Tekin, “Dünya pazarlarında resesyondan kaynaklı daralma yaşanırken azalan siparişleri de fiyat rekabetinden dolayı Uzak Doğu başta olmak üzere yakın coğrafyamızdaki rakip ülkelere kaptırıyoruz” diye konuştu.

Gürkan Tekin, ihracatçı firmaların finansman ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) öncülüğünde 11 bankanın bir araya gelmesiyle 1 milyar dolar hacimli kredi paketinin devreye alınmasının piyasalara olumlu yansımaya başladığının altını çizdi. Paketin genişletilmesini umduklarını söyleyen Tekin, sözlerini şöyle sürdürdü:

FİNANSMANA ERİŞİM HAYATİ DEĞERDE

“Rotatif veya taksitli kredi seçenekleri bulunan paketin şartlara göre genişletilmesini umuyoruz. Sürdürülebilir üretim için finansmana erişim hayati değerde. Başta finansman olmak üzere ihracatı geliştirici ve destekleyici mekanizmaların artarak devam etmesini bekliyoruz.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!