İhracata destek hamlesi

Güncelleme Tarihi:

İhracata destek hamlesi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2014 21:09

AKBANK, sürdürülebilir büyümeye daha fazla destek vermek amacıyla ihracatçılara yönelik bir dizi avantajın yer aldığı yeni bir hamle başlattı.

Haberin Devamı

Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, ‘İhracata Destek Hamlesi’ adını verdikleri bu yeni avantajlar paketini anlatmak üzere Akbank ekiplerinin önümüzdeki günlerde 20 bin KOBİ ile yüz yüze görüşeceğini söyledi. Amaçlarının pastayı büyütmek olduğunu söyleyen Binbaşgil, mevcut müşterlerinin ihtiyaçlarını daha iyi karşılamanın yanı sıra, hiç ihracat yapmamış KOBİ’lere de ilham vermeyi istediklerini belirtti.

ÜÇ MÜŞTERİDEN İKİSİ

Türkiye’nin 500 milyar dolar ihracatla ilk 10 ekonomi arasına girmenin de yer aldığı 2023 hedeflerinin tutturulmasında ihracatın desteğinin çok önemli olduğunun farkında olduklarını vurgulayan Binbaşgil, ihracatta arzulanan atılımın el birliğiyle gerçekleşeceğinin altını çizdi. İhracata yönelik bankacılık faaliyetlerinde yaklaşık 37 bin müşterileriyle yüzde 15 pazar payına sahip olduklarını belirten Binbaşgil, Türkiye’de ihracat yapan her 3 müşteriden 2’sinin Akbank ile bağı olduğu bilgisini verdi. Binbaşgil, şimdi bu müşteri tabanını daha da genişletmeyi arzuladıklarını belirterek, “Hedefimiz hiç ihracat yapmamış işletmelere de yeni ufuklar açmak ve mevcut ihracat pastasının büyümesine destek olmak. İhracatın küçüğü, büyüğü olmaz. Biz ihracata bütünsel olarak yaklaşıyoruz. Bugünün küçük işletmeleri de ihracatla büyüyecek. Yarının ticari ve kurumsal firması olacak” diye konuştu.


2 bin 500 muhabir banka

Haberin Devamı

AKBANK KOBİ Bankacılığı’ndan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Bülent Oğuz da, 2 bin 500’ü aşkın uluslararası bankacılık muhabir ağıyla ihracatçıların kolaylıkla yeni pazarlara ulaşmalarını ve işlemlerini yapmalarını sağladıklarını söyledi. İhracatçı KOBİ’lere özel tarife oluşturduklarını kaydeden Oğuz, şöyle konuştu: “Bu tarife ile KOBİ’ler bankacılık işlemleri için tek bir sabit ücret ödeyecek. Ayrıca KOBİ’lerin dış ticaretle ilgili bilgiye ulaşacağı portal hazırlıyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!