İhracat yasağı tüm ürünler için kalkmadı! İşte yasağı kalkan ürünler

Güncelleme Tarihi:

İhracat yasağı tüm ürünler için kalkmadı İşte yasağı kalkan ürünler
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2017 14:16

Rusya Başbakanı Medvedev, Başbakan Yıldırım'a dün gerçekleştirdikleri telefon görüşmesinde bazı tarım ürünlerine yönelik ihracat yasağının kaldırıldığını bildirmişti. Ancak bu karar domates ve üzümü kapsamıyor.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Moskova'da bir araya gelmeden önce Başbakan Binali Yıldırım ile Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev telefonla görüştü. Dünya'dan Ali Ekber Yıldırım'ın haberine göre Medvedev bu görüşmede Türkiye'den Rusya'ya bazı tarım ürünlerinin ihracatına olanak veren kararnameyi imzaladığını söyledi. Ancak yasak tüm ürünler için geçerli değildi. 

4 ÜRÜNE İZİN VERİLDİ

Rusya Başbakanı Medvedev'in imzaladığı kararnameye göre, Türkiye'den taze veya dondurulmuş soğan karnabahar, brokoli ve karanfil çiçeğinin ithalatına izin verildi. En büyük ihraç kalemi olan domates ve yaş üzümde ise yasak devam ediyor.

Rusya Federasyonu, geçtiğimiz Ekim ayında, portakal, (taze veya kuru), mandarin; klemantin, vilking ve benzeri turunçgil melezleri (taze veya kuru), kayısı (taze), şeftali (nektarin dahil) (taze), erik ve çakal eriği (taze) ihracatına yönelik yasağı kaldırmıştı.

Haberin Devamı

BAKMADAN GEÇME!