İhracat yapan KOBİ’lere sürdürülebilir destek

Güncelleme Tarihi:

İhracat yapan KOBİ’lere sürdürülebilir destek
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2022 07:00

Akbank, sürdürülebilirlik kapsamında KOBİ’ler için Sınırda Karbon Düzenlemesiyle ilgili ‘KOBİ Eko Dönüşüm Paketi’ni sunacağını duyurdu.

Haberin Devamı

Dönüşüm kapsamında farklı amaçlara hizmet eden çeşitli kredi ürünleri ile KOBİ’lere finansman sağlamayı amaçlayan paketle ilgili açıklamalarda bulunan Akbank KOBİ Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Bülent Oğuz “Türkiye’de ihracatın yüzde 37’sini KOBİ’ler yapıyor ve en büyük ihracat pazarlarından biri Avrupa Birliği. KOBİ Eko Dönüşüm Paketi’mizle bir sonraki adım olan danışmanlık ve finansmana erişim aşamasında müşterilerimizin ölçeklerine göre ihtiyaç duyabilecekleri tüm hizmetleri tek çatı altında sunmayı hedefliyoruz. İhracatın artarak devam etmesi için KOBİ’lerimizin yeşil dönüşüme uyum sürecinde karşılaşacakları belirli yükümlülük ve taahhütlerin farkında olması gerekiyor. Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) ve Konrad-Adenauer-Stiftung (KAS) iş birliğiyle gerçekleştirdiğimiz ‘KOBİ’ler İçin Yeşil Dönüşüm’ toplantıları ile KOBİ’lerle buluşmaya devam edeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Karbon ayak izi ölçümü, şirket ESG analizi uygulamaları ve danışmanlık hizmetleriyle KOBİ’lerin mevcut durumlarını ve gelişim alanlarını tespit edebilmesine olanak tanımayı hedefleyen banka, “Yenilenebilir Enerji Kredisi”, “Enerji Verimliliği Kredisi”, “Atık Yönetimi Kredisi”, “Su Yönetimi Kredisi”, “Atık Su Yönetimi Kredisi”, “Sürdürülebilir Tarım Kredisi” ve “Temiz Ulaşım Kredisi” sunuyor. İşletme kredilerinde en fazla 5, yatırım kredilerinde ise en fazla 7 yıl vadeli ve ödemesiz dönem içeren kredilerin ödeme planları, müşterilerin nakit akışına göre düzenleniyor ve her projenin sürdürülebilirlik performansına bağlı olarak farklı faiz oranı uygulanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!