İhaleyi Koç kazandı Mehmet Ali Yılmaz'ın şirketi borsada tavan yaptı

Güncelleme Tarihi:

İhaleyi Koç kazandı Mehmet Ali Yılmazın şirketi borsada tavan yaptı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2014 16:46

Kalamış Yat Limanı ihalesini Koç Grubu'na bağlı Tek-Art Kalamış ve Fenerbahçe Marmara Turizm Tesisleri kazandı. Ancak borsada işlem gören eski Trabzonspor başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın Tek Art Turizm şirketi ihale ile ilgisi olmamasına rağmen borsada tavan yaptı.

Haberin Devamı

Kalamış Yat Limanı ihalesini Koç Grubu'na bağlı Tek-Art Kalamış ve Fenerbahçe Marmara Turizm Tesisleri'nin 664 milyon dolarla kazanması borsada ilginç bir hisse yükselişi hikayesine de yol açtı.

Kalamış ihalesi saat 16'ya doğru sona ererken borsadaki Tek Art Turizm hisseleri dakikalar içinde yüzde 10'un üzerinde değer kazanarak 0,65 liradan 0,71 liraya kadar fırladı ve tavan yaptı.

İhaleyi Koç kazandı Mehmet Ali Yılmazın şirketi borsada tavan yaptı

Ancak borsadaki Tek Art Turizm şirketi ile ihaleyi alan Koç Grubu'na bağlı Tek-Art Kalamış ve Fenerbahçe Marmara Turizm Tesisleri ile bir ilgisi yok. Tek Art Turizm eski Trabzonspor kulübü başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın sahibi olduğu bir turizm şirketi.

Haberin Devamı

ŞİRKETTEN AÇIKLAMA GELDİ

Bu yükselişin ardından piyasalarda borsaya kote olan Tek Art Turizm şirketinin bu kadar yükselmesinin gerekçesi olarak yatırımcıların ihaleyi kazanan Tek Art ile borsada kote olan Tek Art'ı karıştırmış olabileceği konuşuldu. Ardından şirketten açıklama geldi. Tek-Art Yönetim Kurulu Üyesi Türkay Yılmaz'dan da konuyla ilgili Bloomberg HT televizyonuna yaptığı açıklamada "İhaleyi alan firmayla ilişkimiz yok" dedi. Açıklamanın ardından Tek Art Turizm hisselerinde günlük yükseliş yüzde 10'lardan yüzde 3,12'ye kadar düştü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!