Ä°GÄ°AD’ın Asgari Geçim Ücreti 1,420 TL

Güncelleme Tarihi:

İGİAD’ın Asgari Geçim Ücreti 1,420 TL
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 03, 2012 13:57

İktisadi Girişim ve İş Ahlakı Derneği (İGİAD) tarafından yapılan araştırma sonucunda İstanbul’da yaşayan evli ve iki çocuklu bir ailenin, asgarî şartlarda geçimini sağlayabilmesi için gerekli olan ücret seviyesi, 2012 yılı için 1.420 TL olarak belirlendi.

Haberin Devamı

İGİAD Asgarî Geçim Ücreti (AGÜ) Tespit Komisyonu, her yıl, Aralık ayında yaptığı bir araştırma ile İstanbul şartlarında iki çocuklu bir ailenin geçinebilmesi için gerekli olan asgari ücret seviyesini tespit ediyor.

Ä°stanbul ÅŸartlarında iki çocuklu bir ailenin geçinebilmesi için gerekli olan asgari ücret seviyesini tespit etmek için yapılan bu araÅŸtırma, bir ailenin gıda (kahvaltılık, sebze ve meyve, et ürünleri, bakliyat, ekmek, çay/ÅŸeker/yaÄŸ), kira, elektrik, su, yakıt, haberleÅŸme, ulaşım, eÄŸitim, giyim, ilaç, ev eÅŸyası ve temizlik harcamalarını içeren bir ortalama toplam gideri tespit etmek amacıyla yapılıyor.Â

2012 yılı için İstanbul’da yaşayan iki çocuklu bir ailenin asgari olarak geçinebilmesi için iş görenin yemek, yol, prim, ikramiye, yardım vb. yan ödemeler dâhil olmak üzere toplam 1.420 TL kazanması gerekiyor. Tespit edilen AGÜ rakamı, SSK, vergi ve devlet tarafından karşılanan eğitim giderlerini içermiyor. İGİAD, bu rakamı, evli ve iki çocuklu bir işgörene verilmesi gereken asgarî geçim ücreti tutarı olarak işverenlere tavsiye ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!