İGDAŞ'tan 'sıcak teklif'

Güncelleme Tarihi:

İGDAŞtan sıcak teklif
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2001 00:00


İstanbul Gaz Dağıtım Sanayi ve Ticaret A.Ş. (İGDAŞ), 2001 yılı abonelik kampanyası başlattı. Bugünden itibaren 15 Temmuz'a kadar abone olacaklara, abonelik ücretinde 50 milyon lira, yıl sonuna kadar doğalgaz kullanım ücretinde de yüzde 50 indirim uygulanacak.

İGDAŞ Genel Müdürü Necdet Aral, düzenlediği basın toplantısında, İstanbul'da doğalgaz abonesi sayısının 1 milyon 600 bin olduğunu belirterek kapısının önünden doğalgaz şebekesi geçip de abone olmayan 400 bin kişi bulunduğunu söyledi.

4 Haziran-15 Temmuz 2001 tarihleri arasında ''sıcak teklif'' sloganıyla abonelik kampanyası düzenlediklerini kaydeden Aral, "Müşerilere sıcak teklif sunuyoruz. Kampanya ile yıl sonuna kadar yüz bin yeni abone hedefliyoruz" dedi.

Aral, yaklaşık 1.5 aylık sürede doğalgaz abonesi olacaklardan, 250 milyon lira olan abonelik ücretinde 50 milyon lira indirim yapılarak 200 milyon lira alınacağını ve bu yıl Aralık ayı sonuna kadar kullandıkları doğalgaz fatura bedelinin yarısı alınmayarak yüzde 50 indirim uygulanacağını bildirdi.

Abone olanlara doğalgazın en geç bir ay içinde bağlanacağını da ifade eden Aral, uygulanan indirimlerle abone başına 50-150 milyon liralık bir imkan sunulduğunu vurguladı.

Konuşmasında, İGDAŞ'ın her yıl 500 kilometre şebeke döşediğini, ekonomik kriz nedeniyle bu yıl sonuna kadar 400 kilometre şebeke döşemeyi hedeflediklerini de dile getiren Aral, İstanbul'un şu anda 28 ilçesinde yüzde 54 oranında doğalgaz kullanıldığını, 2001 yılı sonuna kadar bunu yüzde 61'e çıkarmayı planladıklarını anlattı.

İSTANBUL'UN TAMAMI 2005'TE DOĞALGAZA KAVUŞACAK

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Aral, BOTAŞ'a doğalgaz borçları olmadığını, abonelerden de yüzde yüze yakın tahsilat yaptıklarını belirterek, faturalara günlük gecikme cezası uygulamasınada geçildiğini söyledi.

İGDAŞ Genel Müdürü Aral, doğalgazın metreküp fiyatının şu anda 240 bin 450 lira olduğunu, fiyat artışlarının kendileri dışında geliştiğini ve BOTAŞ'tan alınan doğalgaz fiyatına yüzde 30 kar payı ekleyerek aboneye yansıttıklarını kaydetti.

İGDAŞ'ın bu yılki bütçesinin 500 milyon dolar olduğunu da ifade eden Aral, 2005 yılı sonuna kadar İstanbul'un tamamını doğalgaza kavuşturacaklarını sözlerine ekledi. (aa)


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!