IFA için geri sayım başladı

Güncelleme Tarihi:

IFA için geri sayım başladı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2015 01:15

Küresel ekonomideki yavaş büyüme, şirketleri ürünlerini satabilmek için fuarlara yöneltirken, dünyanın en önemli tüketici elektroniği fuarı kabul edilen IFA Berlin’e rekor katılım bekleniyor.

Haberin Devamı

4-9 Eylül tarihleri arasında Berlin’de yapılacak fuar öncesinde dünyanın dört bir tarafından gazeteciler Malta’da bir araya geldi. 55 ülkeden 300’ün üzerinde gazetecinin katıldığı, IFA 2015 basın lansmanında elektronik ürünler ve teknoloj alanındaki hem üretici hem de tüketici eğitimleri anlatıldı.

Grundig, Vestel, Philips, Microsoft, ZTE gibi dünya devlerinin yöneticileri pazardaki gelişmeler, gelecek öngörüleri ve yeni ürünleri hakkında dünya basınına bilgi verdi..

240 BİN KİŞİ ZİYARET ETTİ
Messe Berlin Direktörü Christian Göke, 2014 IFA fuarına 1439 firmanın katıldığını ve 240 bin kişinin ziyaret ettiğini belirterek, rekor düzeyde iş bağlantısı yapıldığını anlattı. 3D görüntü teknolojileri, ekran yenilikleri, eğlence, akıllı mobil cihazlar, TV’ler gibi tüketici elektroniğine ait tüm yeniliklerin ve trendlerin konferans ve etkinliklerle her yıl olduğu gibi yine IFA’da katılımcılarla paylaşılacağını söyledi.

Haberin Devamı

Grundig Almanya ve Kuzey Avrupa Sorumlusu Murat Şahin, Malta’da bir grup gazeteciyle sohbet etti. Koç Grubu’nun 2003 yılında Grundig’in yüzde 50’sini; 2008’de de tamamını aldığını, şirketin Koç Grubu’na geçtikten sonra yüzde 100 büyüdüğünü söyledi. Şahin, 2015 yılında yüzde 10 büyüme beklediklerini belirtti.
Akıllı telefonlar, tabletlerin öne çıkmasıyla birlikte televizyonun bitme trendine girdiği yorumlarına Şahin, “Televizyon bitiyor, diyemeyiz. Alışkanlıklar değişiyor. Ancak ürünler geçici, markalar kalıcıdır. O nedenle kendini bir sektör veya kategori ile ilişkilendirmek ‘riskli’ bir durumdur. Marka olmak, tüketicinin ihtiyaçlarını görüp ona göre çözümler üretmek, demektir. Biz de grup olarak bunu yapıyoruz” dedi.

DÜNYADA İLK KEZ…
Koç Grubu’nun ürettiği ve VUX (Virtual User Experince) adını verdiği yeni ürünü de Malta’ta basına tanıtıldı. Davlumbaz, ocak ve bulaşık makinesinin entegre edildiği üçlü sistemde ışık teknolojisi beyaz eşya ile birleştirildi. Şahin, VUX ar-ge’sinin İstanbul’da; fırın ve bulaşık makinesi, davlumbaz üretiminin ise Bolu ve Ankara’da yapıldığını belirterek, ürünün 2016 yılının ikinci çeyreğinde pazara çıkacağını söyledi. Doğalgaza göre yemeklerin yüzde 30 ila 40 daha ucuza pişeceğini belirten Şahin, “Siz mutfakta yemek pişirirken, odasındaki bebeğinizin ne yaptığını da görebileceksiniz” dedi.

Haberin Devamı


PHİLİPS, TEKNOLOJİYİ SAĞLIKLA BİRLEŞTİRDİ
IFA 2015 öncesi yapılan basın buluşmasında en dikkat çekici yeniliklerden biri de Philips’in sağlıkla teknolojiyi birleştirdiği ürünü oldu. Genel Müdür Bernd Laudahn, geliştirdikleri led teknoloji sayesinde, evde, ofiste kullanılabilecek şekilde dizayn ettikleri sırt ve bel ağrılarını giderici ürünü tanıttı. Bu ürünün IFA fuarının ardından ilk olarak Almanya’da satışa sunulacağını söyledi.

ayalp@hurriyet.com.tr

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!