İçme suyu kuyuları koruma altına alındı

Güncelleme Tarihi:

İçme suyu kuyuları koruma altına alındı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2009 13:30

Antalya'da bulunan Termessus (Kırkgöz), Duraliler, Yemişpınarı-Kargılıçeşme, Tekirpınarı, Gürkavak, Boğaçay ve Doyran içme suyu kaynakları koruma alanı ilan edildi.

Devlet Su İşlerinin (DSİ) Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan ilanına göre, “mutlak koruma alanı” olarak belirlenen söz konusu içme suyu kaynakları tel ile çevrilerek koruma altına alınacak ve başka hiçbir amaçla kullanmayacak. Bu alanlarda yalnızca mevcut içme kullanma suyu tesislerinin yanında yeni ilave edilecek yer altı suyu işletme tesislerinin inşasına ve Orman Genel Müdürlüğünün ormanları korumak amacıyla yapacağı çalışmalara müsaade edilecek.
Mutlak koruma alanı içerisinde yer alan Karain ve Termessus antik kentlerinin tarihi kalıntılarının açığa çıkarılması amacıyla yapılacak çalışmalara müsaade edilecek.

Birinci derece koruma alanı olarak belirlenen alanlarda yeni çöp alanları, mezarlıklar inşa edilemeyecek, metalürji tesisi, mezbaha, rendering tesisi, petrokimya tesisi, petrol rafinerisi kurulamayacak. Daha önce inşa edilerek faaliyette olan mevcut tesisler ise en kısa zamanda ıslah edilecek.
İkinci derece koruma alanlarında yer alan yerleşim yerlerinin kanalizasyon sistemlerinin deşarjı düdenler ve fosseptik kuyuları ile yer altına verilemeyecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!