İçecekte yurtdışı satın alma fırsatı kolluyoruz

Güncelleme Tarihi:

İçecekte yurtdışı satın alma fırsatı kolluyoruz
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2009 00:00

Hızlı tüketim, bankacılık, enerji ve otomotiv gibi çok sayıda sektörde faaliyet gösteren Anadolu Grubu’nun Başkanı Tuncay Özilhan, alkollü ve alkolsüz içecek pazarlarında satın almalara sıcak baktıklarını açıkladı.

Özilhan, "İçecekte yeni ülkelere gitme hedefimiz var. Alkollü ve alkolsüz içecek konusunda Coca Cola İçecek ve Anadolu Efes yurtdışında satın alma fırsatları çıkarsa değerlendiririz" dedi. Bu yıl yapacakları toplam yatırımla ilgili kesin bir rakam veremeyen Özilhan, krize rağmen enerji projelerine devam edeceklerini belirtti.

Abank’a iki dilim kredi

ALTERNATİFBANK (ABank), yurtiçi ve yurtdışı piyasalarda yer alan 9 bankanın katılımıyla bir yıl vadeli 30 milyon dolar ve 31 milyon Euro olmak üzere iki dilimden oluşan sendikasyon kredisi aldı. Kredinin faiz oranı libor artı yüzde 1.75, toplam maliyeti ise libor artı yüzde 3.25 olarak gerçekleşti. ABank Genel Müdürü Murat Arığ, "2009 yılında aktif kalitemizi korumaya çalışırken, müşterilerimizi ve reel sektörü desteklemeye devam edeceğiz" diye konuştu. Bankalar adına konuşan Standard Chartered Bank Finansal Kurumlar Direktötü Kaşif Atun ise, "Mevcut ortamda sadece Türkiye ve Güney Afrika bankaları sendikasyona çıkabiliyor" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!