İç turizme 9 günlük bayram tatili desteği

Güncelleme Tarihi:

İç turizme 9 günlük bayram tatili desteği
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2000 00:00

Haberin Devamı

BAKANLAR Kurulu, iç turizmi rahatlatabilmek için Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olmasını kararlaştırdı. Karara göre, 11-19 Mart tarihleri arası, bayram tatili olacak. Tatilin uzatılması önerisinin turizm sektöründen geldiği belirtildi.

BAKANLAR Kurulu, Kurban Bayramı tatilini 9 güne çıkararak iç turizme destek kararı aldı. 3 saat 15 dakika süren Bakanlar Kurulu'ndan sonra bir açıklama yapan Devlet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Tunca Toskay, 13 Mart Pazartesi, 14 Mart Salı ve 15 Mart Çarşamba günlerinin resmi tatil ilan edilmesine karar verildiğini bildirdi. Böylece 11 Mart Cumartesi, 12 Mart Pazar günlerinden başlayarak 19 Mart Pazar günü akşamına kadar Kurban Bayramı'nı da içine alan 9 günlük tatil olanağı yaratıldı.

KİMLERİ KAPSIYOR?

Tunca Toskay, resmi tatilin sermaye piyasası kurumları, borsa ve bankaları da kapsayıp kapsamayacağına ilişkin bir soruyu yanıtlarken, ‘‘Bakanlar Kurulu idari olarak tatilin bu tarihler arasında olacağını açıkladı. Bakanlar Kurulu bu kararı aldığı zaman hangi kurumlar bundan görevleri ve kanunları itibariyle etkileniyorsa oralarda bu tatil geçerli olur’’ dedi.

Bakanlar Kurulu toplantısında Başbakan Yardımcısı Cumhur Ersümer, Yusufeli Barajı hakkında genel bilgi sundu. Toplantıda DSİ yetkilileri de Türkiye'nin su kaynakları ve hidroelektrik enerji potansiyeli ile Yusufeli Barajı'nın da içinde yer aldığı Çoruh havzası ile ilgili teknik açıklamalarda bulundular.

Bakanlar Kurulu, projenin taşıdığı önem ve bir ilçenin yerinin değiştirilmesi gereğini de gözönünde bulundurarak, projeyle ilgili sorunların çözümü için Cumhur Ersümer'in başkanlığında Devlet Bakanları Sadi Somuncuoğlu, Ramazan Mirzaoğlu ve Mustafa Yılmaz ile Bayındırlık ve İskan Bakanı Koray Aydın, Maliye Bakanı Sümer Oral'dan oluşan bir komisyonun kurulmasını kararlaştırdı.

MEMUR SENDİKASI

Toskay, toplantıda daha sonra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan'ın bir sunuşta bulunduğunu ve bu çerçevede Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Görüşme Usülleri Hakkındaki Kanun Taslağı'nın ele aldığını söyledi. Toskay, şöyle devam etti:

‘‘Esaslı bir değerlendirme yapıldı. Bu değerlendirmelerin ışığı altında daha evvel hükümet tarafından TBMM'ye aynı konuda gönderilmiş olan kanun tasarısının esas alınması, Bakanlar Kurulu'nda yapılmış olan değerlendirmeler ışığında TBMM'de bulunan kanun tasarısında bazı değişikliklerin yapılması kararlaştırıldı. Bu şekilde kanun çıkması hızlandırılmış olacak. İlke olarak da sözkonusu kanunun öncelikle ele alınacak tasarılar arasında mütalaa edilmesi karara bağlandı.’’

Ekonomik ve Sosyal Konsey toplanıyor

MALİYE Bakanı Sümer Oral, Bakanlar Kurulu toplantısında, Ekonomik ve Sosyal Konsey'in hemen toplanması konusunda karar aldıklarını belirterek, ‘‘Türkiye, meselelerini elbirliğiyle götürecek’’ dedi. Oral, programın sahipsiz olmadığını, sonuçlarının hemen 3 ayda alınabilecek bir program olmadığını belirterek, şöyle konuştu: ‘‘Bütçe açıklarını azaltacak, enflasyonu küçültecek bir ekonomik program ortaya kondu. Bunun arkasında çok büyük bir siyasi güç vardır.Bu program, sonucunu hemen 2 ayda, 3 ayda verecek bir program olamaz. Sonuçlarını 3 ayda verecek bir program olsaydı, sizin bize sormanız lazım, ‘Niye 36 aylık program yapıldı' diye... Ama gidiş iyi mi, teşhis iyi mi, doğru mu. Hiç kimse de teşhis yanlış demiyor.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!