IBM, 41’inci inovasyon merkezini Türkiye’de açtı

Güncelleme Tarihi:

IBM, 41’inci inovasyon merkezini Türkiye’de açtı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2008 00:00

IBM, dünyadaki 41’inci İnovasyon Merkezi’ni Türkiye’de açtı. Dünyada ve Türkiye’de inovasyon merkezleri için toplam 600 milyon dolar tutarında yatırım yaptığını açıklayan IBM’in Türkiye’deki merkez için 10 milyon dolara yakın yatırım yaptığı tahmin ediliyor.

IBM Türkiye Genel Müdürü Eray Yüksek, IBM’in Türkiye’de yetmişinci yılını kutladığını ve şu ana kadar burada pek çok fikir üretildiğini belirterek, "Şimdi bu fikirleri, IBM İnovasyon Merkezi ile uygulamaya dönüştürüp pazara sunulacak projeler haline getirme zamanı. İnovasyonu tam olarak işselleştirebilirsek, Türkiye’de bu tür yatırımların geri dönüşü de çok daha büyük olur" dedi.

Yeni fikirlerin geliştirilmesi için bilimsel araştırmalara destek verdiklerini, kendilerine her gün çok sayıda yeni fikir ve yaratıcı projenin geldiğini aktaran Yüksek, bu alanda 100 milyon dolar düzeyinde destek sağladıklarını anlattı. Yüksek, IBM’in dünyadaki 41 inovasyon merkezi için toplam 600 milyon dolarlık yatırım yaptığını, Türkiye’deki yatırımı açıklayamadıklarını ancak bunun bölünerek tespit edilebileceğini kaydetti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!