i10'un seri üretimi başladı

Güncelleme Tarihi:

i10un seri üretimi başladı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2013 13:58

Hyundai Assan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar, "Tam kapasiteyle üretime geçtiğimizde ürettiğimiz araçlarımızın yüzde 90'ını ihraç etmeyi ve yılda 2 milyar dolar seviyesindeki dövizi ülkemize getirmeyi hedefliyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Kibar, Hyundai Assan İzmit Fabrikası'nda düzenlenen "i10" modelinin üretimi ve banttan iniş töreninde yaptığı konuşmada, bugünün hem Hyundai Assan, hem otomotiv endüstrisi hem de Türkiye için önemli olduğunu belirterek, yaklaşık bir yıl önce fabrikalarında ilk kez paylaştıkları 1.2 milyar liralık yeni yatırımlarını, planlanan süreden önce tamamladıklarını ve bugün itibariyle yeni i10 modelininin seri üretimine başlayacaklarını söyledi.

Hyundai Motor Company ortaklığıyla markanın Kore dışındaki 7 fabrikanın ilki olan Hyundai Assan fabrikasında 2010'dan bu yana ürettikleri i20 modelinin yanına i10 ile yıllık kapasitelerini 210 bin adet seviyesine çıkaracaklarını ifade eden Kibar, "Yeni i10'un dünyadaki ilk seri üretimini bu fabrikada gerçekleştirmenin ve öncelikle tüm Avrupa ülkeleri dahil olmak üzere 30'dan fazla ülkeye ihraç etmenin gururunu hep birlikte yaşayacağız. Tam kapasiteyle üretime geçtiğimizde ürettiğimiz araçlarımızın yüzde 90'ını ihraç etmeyi ve yılda 2 milyar dolar seviyesindeki dövizi ülkemize getirmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.

Haberin Devamı

"Yerlilik oranını yüzde 70'ler seviyesine çıkardık"

Kibar, bu yatırımı yaparken fabrikaları dışında 39 yan sanayi üreticisinin de önemli yatırımlar yaptığını dile getirerek, buna ek olarak 4 büyük Koreli yan sanayi üreticisinin de bölgede yeni yatırımlar gerçekleştirdiğini anlattı.

Bu yatırımlarla fabrikalarındaki yerlilik oranını yüzde 70'ler seviyesine çıkardıklarını kaydeden Kibar, şöyle konuştu:

"Ayrıca yeni iş kolları oluşturduk ve 2 bin 700 kişiye de yeni istihdam alanı yaratmış olduk. Böylesine önemli olan bu yatırımımız sayesinde hem bölgemizin hem de Türkiyemizin ekonomosine büyük ölçekte katkı sağlamış olduk. Yeni üretime aldığımız i10 modelimizin, Türkiye fabrikamızda üretilmesinin en büyük nedeni, ulaştığımız üstün teknoloji, üretim kalitesi, mükemmel işçilik seviyemiz ve Avrupa'nın tedarik üssü haline gelmemizdir. Kalite ve işçilik seviyesi için büyük övgü aldığımız i10 modelimizin dünya tanıtımını da, henüz iki hafta önce Frankfurt Otomobil Fuarı'nda gururla gerçekleştirdik. i10'un yeni modeline oldukça yoğun mesai harcayarak çalıştık. Bu otomobilimiz, üstün kalitesi, işçiliği, dinamikliği ve zengin donanımıyla bir üst segmentteki otomobillerden beklenenleri fazlasıyla karşılayacak, hem Avrupalı hem de Türk tüketicisinin yeni gözdesi olacaktır."

Haberin Devamı

Kibar, ürettikleri i10 ve i20 modellerinin Avrupa ülkelerinde en alt toplam vergi yüküyle vergilendirildiğine dikkati çekerek, "Çünkü hem karbondioksit emisyonları düşük ve çevrecidir hem de yakıt tüketimindeki tasarruf nedeniyle ülkemiz enerji ithalatını orta vadede azaltacak ürünlerdir. Bu avantajlara ek olarak, binek otomobillere göre yeniden düzenlenecek olan vergilendirme sistemiyle Türkiye'de büyük yerlilik oranıyla ürettiğimiz bu araçlarımızın ve son teknolojiyle üretilen tüm binek modellerimizin halkımız tarafından daha fazla talep göreceğine inanıyoruz" ifadesini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!