Hyundai'den 52 milyon dolarlık sürpriz yatırım

Güncelleme Tarihi:

Hyundaiden 52 milyon dolarlık sürpriz yatırım
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2001 02:01

Otomotiv sektöründe yaşanan krize rağmen Güney Koreli Hyundai ile Kibar Holding'in ortaklığı olan Hyundai Assan 52 milyon dolarlık ek yatırımla yeni bir tesis kurma kararı aldı.

İnşasına 2002 başında başlanacak olan yeni tesiste Starex model ticari araç üretilecek. Minibüs, cargovan ve panelvan olarak üç tipi olan Starex'in bölgedeki tek üretim merkezi olacak olan Hyundai Assan'ın yeni tesisi 2002 Kasım ayında üretime geçecek. Başlangıç aşamasında 60 bin adet üretilecek olan araçların yüzde 50'si ihraç edilecek. Hyundai Assan bu ihracattan yılda 400 milyon dolar gelir hedefliyor.

Yeni tesiste Starex model araçların üretiminin yarı sıra hem binek hem de hafif ticari araçlar için hizmet verecek olan pres ve motor fabrikası da bulunacak. Benzinli ve dizel motor versiyonlarının üretileceği motor fabrikasında ayrıca ‘common rail’ dizel motor da üretilecek.

Üretilecek olan Starex'ler Avrupa ülkelerinin yanısıra, Ortdoğu, Afrika ülkeleri, Rusya ve Türki Cumhuriyetleri'ne de ihraç edilecek. Bu yeni yatırımda Hyundai Assan fabrikasında doğrudan bin kişilik, dolaylı olarak da 5 bin kişilik istihdam oluşturulacak.

Hyundai Assan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar, bu kriz ortamında böylesine büyük bir yatırım kararı almalarının, Hyundai markasının Türkiye otomotiv pazarındaki gerçek üretici konumunu daha da güçlendireceğini belirterek, ‘‘Kriz dönemlerinde yatırım yapanın kazanacağını düşünüyoruz" dedi. Kibar yatırım kararı almalarında, Türkiye'ye olan inançlarının ve bağlılıklarının önemli olduğunu belirtti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!