Hyundai i10 Türkiye'de satışta

Güncelleme Tarihi:

Hyundai i10 Türkiyede satışta
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2008 14:58

Hyundai'nin "dünya çapında en iyi küçük sınıf otomobili üretme" felsefesiyle hazırladığı yeni modeli i10 Türkiye'de satışa sunuldu.

Haberin Devamı

Hyundai i10'un tanıtımı nedeniyle düzenlenen basın toplantısında konuşan Hyundai Assan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar, Hyundai i10'un uygun fiyatı, ekonomikliği, üstün güvenliği ve rakiplerine göre sunduğu avantajlarıyla tüm dünyada olduğu kadar Türkiye'de de sınıfında başarılı olacağına inandıklarını söyledi.
Kibar, otomotiv sektöründeki yüksek vergiler ve sürekli zamlanan akaryakıt fiyatları nedeniyle Türkiye'de otomobil sahibi olmanın gün geçtikte zorlaştığını vurgulayarak, şöyle dedi:

"Ancak, yaşanan gelişmelere rağmen, Türk tüketicisinin imkanlarını zorlayarak daha üst segmentlerde araç almaya çalışması ilginç bir konu olarak da dikkatlerimizden kaçmamaktadır. Aslında alım gücüyle bağlantılı olarak en çok gelişim yaşanması beklenecek sınıfın A segmenti olmasına rağmen, sabit gelirli kesimin öncelik verdiği tüketim, sosyal yaşamda fayda sağlama etkenleri, A segmenti araçlarda özellikle Hyundai i10'da dolayısıyla ve fazlasıyla mümkün görünmektedir."

Haberin Devamı

A segmenti araçların şehir kullanımında birçok avantajı varken hükümetin düzenleyeceği yeni bir vergilendirme sistemiyle çok daha iyi satış hacimlerine ulaşabileceğini kaydeden Kibar, özellikle kalabalık ve büyük şehirlerde yaşanan trafik yoğunluğuna böylece bir çözüm bulunabilmesinin mümkün göründüğünü belirtti.

Kibar, Hyundai'nin her zevk ve ihtiyaca hitap eden geniş yelpazede ürünleri bulunduğunu aktararak, önümüzdeki günlerde Türkiye'de üretilip tüm dünyaya ihraç edilen Matrix FC modelinin yenilenen versiyonunu piyasalara sunacaklarını bildirdi. Kibar, "Bu araçlarımızla hem iç pazar hem yurt dışı satışlarımızın daha da artacağını düşünmekteyiz" dedi.

Ali Kibar, bu yıl kaç adet i10 satmayı hedeflediklerinin sorulması üzerine, bu sınıfın hala Türkiye'de dar bir tüketim hacmine sahip bulunduğunu, ürün tedarikinde global anlamda diğer ülke distribütörlerinden de yoğun talep olduğunundan dolayı bu yıl Türkiye'ye ayrılan rakamın yaklaşık 500 adet olduğu, ürünle ilgili tedariği biraz daha artırmaya çalıştıklarını dile getirdi. Ürünle ilgili ileriye yönelik pazarın büyümesini daha da istediklerini vurgulayan Kibar, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

"Pazarın büyümesinin önündeki bir engel de Türkiye'deki vergilendirme sisteminin bir takım otomotiv sektöründeki vergilendirmelerin farklılaştırmaların yansımış olması. Hafif ticari adıyla lanse edilen bir takım ürünler yüzde 10 vergilendirmeye tabii iken, 1.1 litrelik motor hacmine sahip olan bir ürünün yüzde 37 vergilendirilmesi. Bunun özellikle dar ve sabit gelirli kısmın alım imkanlarının artırılabilmesi doğrultusunda mutlaka ilgili otoriteler tarafından aşağı çekilmesinin fayda getireceğine inanıyorum."

HYUNDAI i10

Hyundai Assan Türkiye Pazarlama Müdürü Hakan Kayalık ise, Hyundai i10'a ilişkin bilgi verdiği konuşmasında, i10'un geniş bir müşteri kitlesine hitap edeceğini düşündüklerini ifade ederek, i10'un evin ikinci otomobili olabileceğini, ilk defa araba sahibi olacak genç kesim ile emekli müşteriler tarafından da tercih edilebileceğini söyledi.

Haberin Devamı

Kayalık, i10'u Türkiye pazarına 1.1 benzinli motor, 10 dış renk seçeneği ile sunduklarını belirterek, i10'un fiyat aralığının, 21 bin 200 YTL- 25 bin 100 olduğunu kaydetti.

Toplantıda verilen bilgiye göre, Hyundai'nin i30 ile başlayan yeni isimlendirme stratejisinin ikinci üyesi olan ve Atos Prime'ın yerine geçen i10'un şehir içi kullanımda tercih edilmesi bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!