Hürriyet, yönetimde 2000'lere hazırlanıyor

Güncelleme Tarihi:

Hürriyet, yönetimde 2000lere hazırlanıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 1999 00:00

Haberin Devamı

Dünyada basın sektöründe ISO 9001 Kalite Belgesi'ni ilk alan gazete olan Hürriyet, bir yeni projeye daha imza atıyor. ‘Hürriyet 2000’ kapsamında geçen yıl aralık ayında SAP yazılımının Arthur Andersen Danışmanlık firmasıyla uygulanmasına karar veren Hürriyet, SAP Projesi'yle, kendi sektöründe rakiplerinden kopup, uluslararası gelişmeyi sağlayacak bir alt yapıya kavuşacak.

Doğan Medya Grubu Başkan Yardımcısı ve Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök, geçen yıl aralık ayında başlatılan SAP Projesi'yle (Systems Application Products) Hürriyet'in standart olarak ölçülebilir hale getirilmesinin sağlanacağını söyledi.

Projenin tanıtımı amacıyla önceki akşam Hürriyet Medya Towers'da düzenlenen törene Hürriyet Gazetesi İcra Kurulu Üyesi Vuslat Doğan Sabancı ile İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Yalçın Balcı da katıldı.

ADİL YÖNETİM İÇİN

Ertuğrul Özkök, toplantıda yaptığı konuşmada, böyle bir sisteme neden geçildiğini şöyle anlattı: ‘‘Dünyada şirketlerin yönetiminde mükemmellik anlayışı, şirketin genel bilgilendirme fotoğrafının çok daha iyi çekilmesi eğilimi ortaya çıktı. Çok iyi yönetildiği sanılan şirketlerin gerçekte iyi yönetilmediği görüldü. Özellikle 94 krizinde böyle şirketler elden çıktı. Yönetimde rasyonel ölçülerde bilgi alan sistemlere, performans değerlendirmelerine ihtiyaç var. Yönetimde subjektif değerlendirmeler dışında bilgiye hızlı ulaşmaya ihtiyaç var. Bunun için yeni bir bilgi alanına ihtiyaç vardı. Geçen yıl aralık ayında SAP Projesi için çalışmalara başladık. Bu proje, Hürriyet'in standart olarak ölçülebilir hale getirilmesini sağlayacak. Sermaye piyasalarına ve ekonomiye uygun bir yönetim modeli getirecek. Performans yönetimi çalışanları etkileyecek. Hangi birimde, kimin, ne kadar çalıştığını gösterecek. ’’

Sap Projesi ne getirecek

SAP ve Arthur Andersen tarafından yürütülen SAP Projesi, Hürriyet ve Grup şirketlerinde ana hatlarıyla şunları amaçlıyor:

Performans göstergelerine dayalı yönetim sisteminin oluşturulması.

Bilgiye erişim ve bilgi paylaşımının hızlanması ve böylelikle karar süreçlerinin hızlandırılması.

Geçmiş bilginin etkin şekilde değerlendirilmesiyle geleceğe yönelik bütçe ve planlamanın en doğru şekilde yapılması.

Operasyonel veri kalitesinin geliştirilmesi ve verimliliğin artırılması.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!