Hürriyet ve Aydın Doğan'a ödül yağdı

Güncelleme Tarihi:

Hürriyet ve Aydın Doğana ödül yağdı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 1998 00:00

Haberin Devamı

İstanbul Ticaret Odası (İTO), 1996 yılının İstanbul ve Türkiye vergi rekortmeni, 1997 yılı Türkiye Gelir Vergisi ikincisi Hürriyet Gazetesi'nin sahibi Aydın Doğan'ı altın plaketle ödüllendirdi. Aydın Doğan, 1997 yılında elde ettiği gelirlerden dolayı bu yıl 1 trilyon 590 milyar lira Gelir Vergisi ödeyecek. İTO'nun geleneksel olarak Çırağan Sarayı'nda düzenlediği, Başarılı Vergi Mükellefleri ve Başarılı Mal ve Hizmet İhracatçıları Ödül töreninde, Aydın Doğan'ın Altın Plaketi, Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından Doğan Holding Mali İşler Başkan Yardımcısı İmre Barmanbek'e verildi.

Basın kuruluşları arasında vergi rekortmenliğini koruyan Hürriyet Gazetesi bu yıl da İTO tarafından ödüllendirilen tek basın kuruluşu oldu. İTO'nun sıralamasında ödediği 1 trilyon 669.9 milyar lira Kurumlar Vergisi'yle 14. sırada yeralan Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık Anonim Şirketi, altın plaketle ödüllendirildi. Hürriyet Gazetesi adına törende, Doğan Yayın Holding Başkan Yardımcısı Soner Gedik, altın plaketi Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in elinden aldı.

İbrahim Tatlıses'in sahibi olduğu Tatlıses Prodüksiyon şirketi de ödediği 121 milyar 313 milyon lira Kurumlar Vergisi nedeniyle gümüş madalya aldı. Tatlıses, 125.5 milyar liralık Gelir Vergisi nedeniyle de altın madalya ile ödüllendirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!