Hürriyet, Google’da ’haber’ kelimesinden bile çok arandı

Güncelleme Tarihi:

Hürriyet, Google’da ’haber’ kelimesinden bile çok arandı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2008 00:00

Hürriyet, Google’ın ’en popüler 10 ismi’ arasında yer alan tek gazete oldu. 2008 yılında Google’da en çok aranan 10 terim arasında 9’uncu sırada bulunan ’Hürriyet’in ’haber’ kelimesini bile geride bırakması dikkat çekti.

Haberin Devamı

Google, Türkiye’de 2008 yılının en çok aranan terimlerini açıkladı. Buna göre, en popüler 10 aramanın başında ’facebook’ gelirken, en çok aranan ekonomi terimi ise ’iş’ oldu. Google da en fazla aranan ünlü Gülben Ergen olurken, kullanıcıların en çok aradıkları futbol takımı ise Galatasaray olması dikkat çekti. En popüler 10 aramanın içinde 9’uncu sırada ’hürriyet’ de yer aldı.

Hürriyet ilk 10’da

Dünyanın en çok tercih edilen arama motoru Google, 2008 yılı için 36 ülkede ve dünya genelindeki arama trendlerini açıkladı. Buna göre Türkiye’de 2008 yılının en popüler terimi ’facebook’ oldu. Facebook’u sırasıyla ’oyun’ ’mynet’ ve ’youtube’ izledi. En popüler 10 aramanın içinde 9’uncu sırada ’Hürriyet’ de yer aldı. Hürriyet’in 10’uncu sıradaki ’haber’ teriminden daha fazla aranması da dikkat çekici bir başka nokta oldu. En çok aranan 10 ekonomi alanındaki terimin başında ise ’iş’ geldi. Listenin ikinci sırasında ’kariyer’ kelimesi bulunurken, bunu ’kredi’, ’altın’ ve ’para’ izledi. Listede ’Euro’ 7’nci sırada yer alarak, 9’uncu sıradaki ’dolar’ı geride bıraktı. ’Banka’ terimi ise 10’uncu sırada kendine yer buldu.

Tarkan üçüncü oldu

Bu yıl Google’da ünlüler de çok arandı. En fazla ismi aranan 10 ünlünün başında Gülben Ergen geldi. Sertaç Ortaç ikinci, Tarkan ise üçüncü sırada yer aldı. Listedeki tek komedyenin Şahan olması ise dikkat çekti. En fazla aranan futbol takımı Galatasaray olurken, Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor ve Bursaspor sırasıyla ilk 5’i oluşturdu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!