Hurda yılı 1990'a çekildi

Güncelleme Tarihi:

Hurda yılı 1990a çekildi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2012 12:00

Maliye Bakanlığı, Motorlu Taşıtlar Vergisi Genel Tebliği'nde değişikliğe giderek hurda araç model yılını 1985 yılından 1990 yılına çekti. Tebliğden önce uygulama 1985 ve daha eski modeldeki taşıtlar için söz konusuydu.

Haberin Devamı

Hurdaya çıkarılan taşıtlarda vergi ve ceza  silme işlemini düzenleyen Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) Genel Tebliği bugünkü  Resmi Gazete'de yayımlandı.

Tebliği ile adlarına model yılı 1990 veya daha eski taşıt kayıt ve  tescilli bulunanlar, taşıtlarını en geç 31 Aralık 2014'e kadar il özel  idarelerine veya Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu hurda müdürlüklerine teslim  ederek kayıt ve tescillerini sildirirlerse, taşıtlarının söz konusu tarihe kadar  tahakkuk etmiş ve ödenmemiş olan MTV ile gecikme zammı, gecikme faizi, vergi  cezaları ve 28 Şubat 2009'a kadar plakasına kesilen idari para cezaları terkin  edilecek (silinecek).

Mevcut olmayan veya taşıt vasfını kaybetmiş araçlarda durum

Kayıt ve tescilli model yılı 2000 veya daha eski taşıtı olup, bu taşıtı  28 Şubat 2009 itibarıyla mevcut olmayan veya herhangi bir nedenle motorlu taşıt  vasfını kaybetmiş bulunanlar için ise; bu durumlarını belgelemeleri ve bu  taşıtlara ait MTV asıllarının dörtte birini 31 Aralık 2014'e kadar ödemeleri  halinde kalan vergi aslı, gecikme zammı, gecikme faizi, vergi cezaları ve  plakasına kesilen trafik idari para cezalarının tamamınını tahsilinden  vazgeçilecek ve trafik tescil kayıtları silinecek.

Haberin Devamı

İçişleri ve Maliye bakanlıkları, trafik tescil kayıtları silinecek  taşıtların, motorlu taşıt vasfını kaybettikleri haller ile mevcut olmadıklarının  kabul edileceği durumların tespitinde ve bu maddenin uygulanmasına ilişkin usul  ve esasları belirlenmesinde yetkili olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!