Hummer AB'de de ‘lüks’ değilmiş

Güncelleme Tarihi:

Hummer ABde de ‘lüks’ değilmiş
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 1999 00:00

Haberin Devamı

İthalatçı Rute Group, ‘‘iş makinesi’’ sınıfında gerçekleştirilen ithalat sayesinde Hummer'ın yarı fiyatına satılması tartışmalarına yenisini ekledi. Rute Group'un sahibi Refik Tuncer, Land Rover'in bazı modellerinin de aynı şekilde ithal edildiğini öne sürdü.

Rute Group sahibi Refik Tuncer, Hummer'ın ağırlığı ve yapısı nedeniyle Avrupa Birliği normlarına göre lüks araç kategorisine girmediğini söyledi. Avrupa Birliği'nin Hummer'i lüks olmayan kullanım aracı statüsünde değerlendirdiğini belirten Tuncer, ‘‘AB, Hummer'ı 8703.33.19.90.19 Gümrük Tarife İstatistik pozisyonunda sınıflandırılmıştır. Bu da, yapı yönünden kamyon gibi ağır aracın otomobil, ambulans, itfaiye, petrol ve benzeri maksatlı olarak kullanılması bakımından kabulü demektir’’ dedi. Tuncer, şöyle devam etti: ‘‘Bir kamyonu, kamyoneti lüks kullanılabilir hale getirmek, hidrolik direksiyon, klima, kadyo takmak, onu iş aracı olmaktan çıkarmaz. Eğer AB, Hummer'ı, uluslararası platformlarda bu kategoriye sokuyorsa, o zaman bizim müşterilerimizin de bu haklardan faydalanmaması için hiçbir neden yoktur.’’

Yüzde 15'lik KDV avantajından sadece Hummer'ın faydalanmadığını da söyleyen Tuncer, ‘‘Hiçbir şekilde bir askeri araç olmamasına, ağırlığı 3 bin tonun aşağısında da olmasına rağmen, Land Rover Discovery ve buna benzer birçok araç, AB normları maddesinden faydalanabiliyor’’ diye konuştu.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!