Hollywood yıldızları İstanbul'dan vazgeçti

Güncelleme Tarihi:

Hollywood yıldızları İstanbuldan vazgeçti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2016 02:19

Bizim Hürriyet Gezi’nin de yazarlarından olan Saffet Emre Tonguç, “paha biçilemez İstanbul’un en iyi hikaye anlatıcılarındandır. Yıllardır İstanbul’un hazine sandığındaki saklı mekanları ve hikayelerini, yerli yabancı binlerce kişiye gezdirerek, anlattı, öğretti, sevdirdi.

Haberin Devamı

Hollywood yıldızları İstanbuldan vazgeçti
Gezdirdiği kişiler arasında kimler yok ki! Oprah Winfrey, Kevin Spacey, Billy Cristal gibi Hollywood ünlüleri, Blackberry’nin iki kurucusundan biri olan Jim Balsille, Microsoft’un ortaklarından Paul Allen gibi işadamları, İstanbul’u Tonguç’un hazırladığı özel gezi programı ile tanıyanlar arasında. Tonguç’un en son konuğu iki ay önce Prens Edward olmuş…

Dünya Turizm Örgütü’nün iki yıl önceki araştırmasında, gezilecek şehirler arasında Paris’i geçen İstanbul’un son durumu nedir merak ettim. Tonguç’a son zamanlarda yaşadığımız iç ve dış sorunların onun işine nasıl yansıdığını sordum.

Gizlilik anlaşması nedeniyle isimlerini veremese de, özellikle önümüzdeki günlerde gelecek bazı Hollywood yıldızlarının İstanbul ziyaretlerini askıya aldıklarını söyledi. İki aydır ne iş dünyasından ne de sanat dünyasından gelen giden olmuş.

Haberin Devamı

İstanbul’da gelişmeye paralel açılan birçok restoran, eğlence merkezi ve oteli ise şimdiden kara düşünceler aldı. İstanbul’da inşaatı süren 100’e yakın otel yakında açılacak. Sultanahmet’te Avrupalı müşterilere yönelik açılan butik oteller sıkıntıda. Küçük Oteller Birliği Başkanı Faruk Boyalı bu tehlikeye dikkat çekiyor. Lüks restoranların tek çaresi ise yerli müşteriye yönelmek...

BAKMADAN GEÇME!