Hoffmann: Türkler Almanlar'dan mutlu

Güncelleme Tarihi:

Hoffmann: Türkler Almanlardan mutlu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 1997 00:00

Haberin Devamı

Türkiye'de de konut üretimine başlayan Alman Hoffmann İnşaat şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı Klaus Hoffman, İstanbul'u ‘‘kalabalık ve düzensiz’’ olarak nitelendirerek, ‘‘Ancak Türk insanı bunu doğal karşılıyor ve Almanlardan daha mutlu yaşıyorlar.’’

Bir müteahhit olarak Almanya'da çalışmanın çok zor olduğunu işaret eden Hoffmann, birçok engelle karşılaştıklarını ve Alman müşterilerinin kalite anlayışlarının da sınırları zorladığına değindi. Hoffmann, ‘‘Onlar doyuma ulaşmışlar. Ayrıca konut konusunda büyük bir açık da yok. Yaptığınızı Alman insanına beğendirmeniz çok zor’’ dedi. Klaus Hoffmann Türkiye'deki konut açığı ve bu konuda büyük bir pazar olmasının yanında, Türkiye'yi seçmesinin en önemli nedeni olarak Türk insanını sevmesini gösterdi. Münih'te bir inşaat firması olduğunu ve evler, villalar ve oteller inşa ettiğini belirten Hoffmann yanında Türk işçilerin de çalıştığını ve onların her zaman İstanbul'da inşaatçılar için büyük fırsatlar olduğunu söylediklerini belirtti.

Hoffmann Türk işçilerinin çalışkan ve sorumluluk sahibi olduklarını belirterek, öğrenmeye de açık olduklarını vurguladı. Türklerin bulundukları ortama kolay ayak uydurabildiklerine değinen Hoffmann, ‘‘Örneğin Rusya'da büyük bir pazar var. Türkler orada yatırım yapıyor. Ama Alman firmaları çekiniyor. Para alamama riski de var. Türkiye'de bu risk yok. Belli kesimde para var’’ dedi.

10 YILLIK ARAŞTIRMA

Türkiye hakkında 10 yıl araştırma yaptıktan sonra 1994 yılında Türkiye'ye gelen Klaus Hoffmann, ilk olarak Bostancı'da bir iş merkezi, Göztepe'de 24 daireli bir apartman inşaa etti. Hoffmann son olarak da 10 daireli lüks apartman yapımına başladı. İnşaatlarında da Türk malzemeleri kullandığını, ancak müşterilerinin çoğunun ithal malzeme istediğine dikkat çeken Hoffmann, ‘‘Türk malzemeleri Avrupa standartlarında hatta daha kaliteli. Ancak niçin ithal malzemede ısrar ettiklerini anlamıyorum’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!