Hizmet ihracatı 130 milyar dolara koşuyor

Güncelleme Tarihi:

Hizmet ihracatı 130 milyar dolara koşuyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2022 07:00

2021 yılında gerçekleştirdiği 57.5 milyar dolarlık ihracatla ülke ekonomisine 26.5 milyar dolar katkı sağlayan hizmet sektörü, hedeflerini büyüttü. Bu yıl 90 milyar dolarlık ihracat hedefine ulaşmayı bekleyen sektör, küresel ihracattan elde ettiği yüzde 1’lik payı artırarak, küreselde söz sahibi ülkelerin başında yer almayı hedefliyor.

Haberin Devamı

Sakarya’nın Sapanca ilçesinde 27-28 Ağustos tarihlerinde düzenlenen Hizmet İhracatı Sinerji ve İş Birliği Çalıştayı’nda açıklamalarda bulunan Hizmet İhracatçıları Birliği (HİB) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, “Bu yılın ilk yarısında ise bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yaklaşık yüzde 69 artışla 33 milyar dolar tutarında hizmet ihracatı gerçekleştirirken yaklaşık 14.5 milyar dolar tutarında hizmet ticareti fazlası sağlamış olduk. Yılın geri kalanının da çok verimli geçmesini ve bu yılı 90 milyar dolar ihracatla kapatmayı bekliyoruz. 2025’e kadar 110 milyar dolar ihracat hedeflemiştik ama şu anda görünen o ki 2023 yılında 130 milyar dolar seviyelerine ulaşacağız” dedi.

Küresel hizmet ihracatından alınan payın yüzde 1’in üzerine çıktığını vurgulayan Bolat, şöyle devam etti: “Ama bu oran da bizim için yeterli değil. 2022 yılında 7 trilyon dolara ulaşması beklenen küresel hizmet ticaretinden daha fazla pay almamız gerektiğinin farkındayız. Gelişmiş altyapı hizmetlerimiz, turizm sektöründeki tecrübemiz, tarihimiz, kültürel dokumuz, coğrafi avantajımız ve fiyattaki rekabetçiliğimiz ile bu pastadan daha fazla almamız lazım.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!