Hindistan’dan geliyorlar, kardeşlerimiz niye gelmesin

Güncelleme Tarihi:

Hindistan’dan geliyorlar, kardeşlerimiz niye gelmesin
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2017 10:38

Berlin’deki turizm fuarında basın toplantısı düzenleyen Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Türkiye’nin en çok Almanı ağırlayan ülke olduğunu söyledi. Avcı, Alman turistlere başka ülkelerden alternatif turist aramıyoruz. Almanlar bizim için vazgeçilmez” dedi.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’den 133 katılımcının yer aldığı Berlin Uluslararası Turizm Borsası’nda (ITB) Alman turist rekabeti yaşanıyor. Kapadokya, Antalya, Alanya, Ege, Karadeniz, İçanadolu, İstanbul, Çanakkale, Truva gibi gözde turistik bölgelerin tanıtımının yapıldığı stantları gezen Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, yetkililerden bilgi aldı. Türkiye’nin, Alman turistleri büyük bir heyecanla beklediğini belirten Avcı, düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi:

ALMANLARA ALTERNATİF ARAMIYORUZ

“Türkiye 2023 hedefini, ‘en fazla turist çeken ilk 10 ülke’ olarak koymuştu. Biz bunu yakalayacağız. 2016 yılında ülkeye gelen misafir sayımız azaldı. Ama biz, 2013, 2014 rakamlarını hedefliyoruz. Bunun için tedbirlerimizi aldık ve teşviklerimiz yapıyoruz. Türkiye, en çok Alman turist ağırlayan ülke ve bundan büyük mutluluk duyuyoruz. Son dönemde oluşan sistematik algı yaratma operasyonuna rağmen Alman dostlarımzı ağırlayacağız. Bunun için Almanya’da yaşayan Türklere büyük sorumluluk düşüyor. Alman turistlere başka ülkelerden alternatif turist aramıyoruz. Almanlar bizim için vazgeçilmez. Tur operatörlerine yakıt desteği vermeye devam edeceğiz. Teşvik edilen uçakların ineceği havaalanı sayısını 14’e çıkardık. Başbakan Angela Merkel’in Türkiye ziyareti Türk turizmi açısından önemli bir mesaj.”

Haberin Devamı

Hindistan’dan geliyorlar, kardeşlerimiz niye gelmesin

ÇAĞRI OLUMLU KARŞILIK BULDU

“Cumhurbaşkanımız turizm temsilcileriyle kapsamlı bir toplantı yaptı. Avrupa’da 5, Almanya’da 3 milyon Türk yaşıyor. Orada yaptığı çağrıyla dedi ki; ‘Bizim ana baba ocağını ziyaret etmek, orayla ilişkiyi kesmemek, ana ve baba ocağımızın hakkını vermek gibi bir geleneğimiz var. Varsa planlarınızda düğün ve nişanlarınızı da ülkemizde yapın. Hem dostlarınızı görürsünüz hem onların katılımıyla da şenlikli düğün ve nişan törenleriniz olur. Ayrıca tatil yapmış olursunuz. Bundan hem siz kazançlı çıkarsınız hem Türkiye kazançlı çıkar. Yalnız gelmeyin, komşunuzu, iş arkadaşınızı ve dostunuzu da alın gelin’ dedi. Bu çağrıya Türkiye’den ve Almanya’dan çok ciddi olumlu karşılık geliyor. Belediyeler ciddi gayret içine girdiler şimdiden. Eskişehir-Sivrihisar belediyesi yurt dışında yaşayan Sivrihisarlılara yaptığı çağrıda, memleketlerinde düğün yapan gelinlere Sivrihisar’ın meşhur incili küpesini hediye edeceğini söyledi. Bolu Belediye Başkanı düğün ve nişan için ücretsiz salon tahsis edecek.”

Haberin Devamı

444 MAVİ BAYRAKLI PLAJIMIZ VAR

“Çok şükür göğsümüzü gere gere komşularımıza tanıtacağımız bir ülkemiz var. Denizlerimizin temizliğini gösteren 444 mavi bayraklı plajımız var. Sağlık, termal, yeme içme, kayak, dağ ve düğün turizmi konusunda olağanüstü zenginliklere sahip bir ülkeye sahibiz. Düğün turizmiyle ilgili şunu da söyleyeyim; Hindistan’ın yüksek gelir grupları arasında Antalya’da düğün yapmak adeta bir prestij haline geldi. Dolayısıyla Hindistan’dan kalkıp geliyorlar. Niye bizim kardeşlerimiz gelmesin. Hem tatillerini yaparlar hem memleket hasreti giderirler. Son dönemde Türkiye ile Almanya arasında yaşanan gelişmelerle ortaya çıkan sorunlar yapısal değil, aşılacak. Siyasi bazı gelişmeler nedeniyle zaman zaman zaman ülkeler arasında bu tür gerilimler doğabilir. Bunlar telafi edilemez değildir. İşte, Rusya ile aramızda yaşananları gördük. Bugün eskisinden daha iyiyiz. Türk turizmi önümüzdeki yıllarda daha iyi olacak. Ancak bunun için Avrupa’daki vatandaşlarımıza çağrımızı duyuralım.”

Haberin Devamı

GELİN, YAŞAYIN, YAZIN

Bakan Naci Avcı’nın düzenlediği basın toplantısına, Alman medyası da büyük ilgi gösterdi. Spiegel Online’den bir gazeteci, “Ben Türkiye’ye Spiegel Online muhabiri olarak gidersem, tutuklanmayacağıma dair garanti verebilir misiniz” diye sordu. Bakan Avcı bu soruyu, “Siz bana Almanya’da herhangi bir gazetecinin tutuklanmayacağının garantisini ne kadar verebilirseniz, ben de aynısını size Türkiye’de veriyorum” diye cevapladı.
Alman gazeteciler daha çok Türkiye’de tutuklu bulunan gazeteci Deniz Yücel olayını gündeme getirdi. Bakan Avcı ise bunun siyasetle değil, yargıyla ilgili olduğunu hatırlattı. Avcı, “Berlin’de nasıl hakimler varsa, Ankara ve İstanbul’da da hakimler var. Söz konusu gazetecinin tabii ki bir an önce suçsuzluğunu da kanıtlayarak ülkesine dönmesini ben de isterim, ama bu bir yargı süreci” diye konuştu.
Toplantının ardından Alman gazetecileri Türkiye’ye davet eden Bakan Avcı, “Gelin yaşayın, izlenimlerinizi yazın” dedi.

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!