Hilary, Hüseyin’in yalanına kızdı İngiltere’de ’gizli milyoner’ oldu

Güncelleme Tarihi:

Hilary, Hüseyin’in yalanına kızdı İngiltere’de ’gizli milyoner’ oldu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2009 06:00

İngiltere, bugünlerde ’Gizli Milyoner’ adlı bir tv programına katılarak ünlü olan Hilary Devey’i konuşuyor. 100 milyon poundluk PallEx lojistik şirketinin sahibi Devey’in başarısının altında 7 yıl birlikte olduktan sonra evli olduğunu öğrendiği, çocuğunun babası Hüseyin Abdullah Ahmet’e olan kızgınlığı yatıyor. Fas’taki malikanesindeyken tulaştığımız Devey "Oğlum Mevlit babasızlıktan uyuşturu bağımlısı" diyor.

HİLARY Devey Yeni Zellanda’da tekstil işiyle uğraşan Hüseyin Abdullah Ahmet ile tanıştığında 23 yaşındaydı. İngiltere’de büyük bir mağazada çalışıyordu. İş ilişkisi olarak başlayan beraberlik 7 yıl sürdü. Hilary 7 yılın sonunda Türk sevgilisinden hamile olduğunu öğrendi. Evli değildi ama onun çocuğunu hiç tereddütsüz doğurmaya karar verdi. Ancak, beraberlikleri mutlu bir şekilde sürerken oğlu Mevlit 18 aylık olduğunda eve gelen bir telefonla herşey değişti. Telefonda aksanı bozuk bir kadının "Ben Hüseyin’in karısıyım. Evli olduğunu bile bile Hüseyin’le beraber olmaya utanmıyor musunuz? Benim ondan 3 çocuğum var. Üstelik en küçüğü seninkinden 2 ay büyük" azarı üstüne şok olan Hilary, Hüseyin’i hemen terketti.

Evini sermaye yaptı

Ardından da evini ve arabasını satarak 112 bin pound sermaye ile bir iş kuracağı sermayeyi elde etti. Sonunda Pall-Ex adlı bir lojistik şirketi kurdu. Şirket ilk yılında 120 bin pound ciro yakaladı. 10’uncu yılında ise 100 milyon poundluk ciroya ulaştı. 51 yaşındaki Hilary Devey İngiltere’de Kanal 4 televizyonunda katıldığı ’Gizli Milyoner’ adlı programdan sonra ülkenin en sevilen karekterlerinden biri oldu.

Babası olsa bunlar olmazdı

Hüseyin’e duyduğu kızgınlığı büyük bir başarıya dönüştüren Devey şimdi bir yandan işleri büyütmeye, diğer yandan da oğlu Mevlit’i bulaşıp kurtulduğu uyuşturucu batağından korumaya çalışıyor. Oğlunun 3 yıldır uyuşturucudan temizlendiğini ancak psikolojik açıdan zor günlerinin sürdüğüne dikkat çeken Devey "Herşey babasızlıktan oldu. Baba figürü önemlidir. Ama o Hüseyin’i bir gün bile göremedi. İngiltere’de yaşıyor olmasına rağmen bizimle bağlantı kurmadı. Oğluna yardımcı olmak için çaba bile harcamadı" diyor. Katıldığı programın konsepti gereği yardıma ihtiyacı olan fakir ailelere para yardımı yapan Devey ’Kanatsız Melek’ olarak anılıyor.

Oğlumun bağımlı olduğunu bir film izleyip anladım

MEVLİT 14 yaşına geldiğinde kendisinden 9 yaş küçük olan Ed adlı biriyle evlendiğini, Mevlit’in Ed’i, Ed’in de Mevlit’i hiç sevmediğini dile getiren Devey’in oğlunun uyuşturucu bağımlısı olduğunu anlaması uzun sürmüş: "Ed ile yürümeyeceğini anlayınca boşanma kararı aldım. Bu aşamada ergenlik dönemine giren oğluunun tavırlarında büyük ve önlenemez bir değişim gözlüyordum. Bir gün büyük bir hırsla yumruk attığı mutfak masasını kırdı. Önce alkol kullandığını ve bununla ilgili bir problemi olduğunu sandım. Ama sonra bir film izledim ve orada uyuşturucu kullanan karekterin tavırlarının oğluma ne kadar benzediğini gördüm. Mevlit 17 yaşındatedaviye başladı. Günde 600 poundu uyuşturucuya veriyordu. Birkaç kez kaçtı ama sonuna kurtuldu. Onu kurtarmak için 500 bin pound harcadım."

Önümüzdeki ay iş için Türkiye’ye geliyorum

LOJİSTİK’te özel bir network kurarak taşımayı ucuza getiren Devey, önümüzdeki ay sonunda Türkiye’ye geleceğini dile getirdi ve "Türkiye pazarında da yer alma planlarım var. Bunun içni somut bir adım da attım. Birkaç şirketle temastayım. Bu durumu kesinleştirmek için görüşmeler yapmak üzere Türkiye’ye geliyorum. İşlerimi kesinlikle o pazara da taşıyacağım" dedi.

Çocuğumun babası patolojik yalancı

HILARY Devey, çocuğunun babası Hüseyin Ahmet’i ’patolojik yalancı’ diye anıyor. Ancak oğluna bağlılığı gözden kaçmıyor. Hüseyin’i terk ettikten sonra annesi oğluna bakarken, kendisinin tüm konsantrasyonunu işe verdiğini dile getiren Devey, şimdi Staffordshire’da büyük bir malikanede yaşıyor. İş kurarken bankaların kendisine kredi vermeye yanaşmadığını ifade eden Devey şunları söylüyor, "Kurduğum şirket başarılı olunca çılgına döndüm. Kendimi sayısız şehirde villa alırken ve tasarım kıyafetler giyerken buldum. Ama başıma oğlumun uyuşturucu problemi gelince şimdi elimden geldiğinde ihtiyacı olanlara yardımlarda bulunmaya çalışıyorum. Çocukları bu bataktan koruyacak ve sokaktan kurtaracak her projeye gücüm yettiğince katılıyorum."

Hüseyin yanımda olsa asla milyoner olamazdım

BU zenginliğe kavuşmasında Hüseyin’in nasıl bir etkisi olduğunu sorduğumuzda Devey’in cevabı şöyle oldu: "O tüm Türk erkekleri gibiydi. İnanılmaz kıskançtı ve sahiplenirdi. Hayatımda kalmış olsa, Pall-Ex’i kurmama kesinlikle izin vermezdi. Yani milyoner olmam onun yokluğu sayesinde oldu."
/images/100/0x0/55eb28aef018fbb8f8af245e

Mevlit babasını tanısın diye dedektif bile tuttum

SENELERCE Mevlit’in ’babamla birleşin’ ısrarlarına dayanamayıp bir ara konuya sıcak baktığını ifade eden Hilary Devey ardından yaşadıklarını şöyle anlatıyor: "Geçen yıl Hüseyin’in ne yapıyor olduğunu anlamak için bir özel dedektif tuttum. Ama bizimki başarılı bir kavuşma olmadı. İrtibatımız olmadı. Ama bu Mevlit’ten çok benim için iyi oldu. Bir süre sonra babasıyla onu ayırdığım için suçlayablirdi. Ama onun yerine babasının ne olduğunu gördü. Onun gerçek yüzünü tanıdı."

Rover’ın patronu da Gizli Milyoner oldu

İNGİLTERE Kanal 4’ün reality show programı Secret Millionaire (Gizli Milyoner) bugüne kadar çok sayıda zengin iş adamına ev sahipliği yaptı. Zenginleri tüm varlıklarını geride bırakarak 9 gün boyunca çok fakir bir semtte, kısıtlı bir bütçeyle yaşatan programda varlıklı iş adamları bu bir hafta boyunca zor durumdakilere yardım ediyor. Onlarla birlikte her işi yapıyor. Sonunda da stüdyoya gelerek o bir hafta boyunca tanıştıkları fakir dostlarına ne kadar yardım yapacaklarını açıklıyor. Hilary Devey’in program için 9 gün yaşadığı Flainge’de fakirlere 160 bin pound yardım yaptığı ifade ediliyor. Rover’ın patronu Kevin Morley de yarışmada yeralmıştı. Morley Haringley kasabasında özellikle bekar annelerin ihtiyacına cevap vermişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!