Hiç kimseyle anlaşmadık

Güncelleme Tarihi:

Hiç kimseyle anlaşmadık
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2006 00:00

Rabobank’ın iddialarının aksine hiç bir bankayla yeni görüşme veya anlaşmalarının söz konusu olmadığını belirten Şekerbank yönetimi Rabobank Türkiye Temsilcisi Tahsin Sağışman’ın dünkü Hürriyet’te yer alan demeci üzerine şu açıklamayı yaptı:

Rabobank, ilk sözleşmedeki fiyat üzerinden hisse devrinin önce yapılmasını ve aradaki farkın bir yediemin hesaba yatırılmasını önerdi. Bu durumda hisse devir işlemleri mahkemenin biçtiği minimum değerin altında gerçekleşmiş olacak ve Munzam Sandığımızın Medeni Kanun’un 113. maddesine aykırı hareket etmesine yol açacaktır.

Rabobank aradaki farkı bir yediemin hesapta tutarak farkın ödenmesini mahkemenin verdiği kararı temyiz etmesi şartına bağlamıştır. Kendilerine Rabobank’ın böyle bir temyiz yetkisi olmadığı iletildiği halde ısrar etmişlerdir. Bu şekilde farkın ödenmesi sorun yaratacaktı.

Ayrıca Rabobank böyle bir temyiz kararı ile Mahkemenin verdiği kararın onanması halinde dahi bu farkı otomatik olarak serbest bırakmayıp Rabobank’ın tekrar onaylamasına bağlamıştır.

Ayrıca kararın temyiz edilmesi ve bunun sonucu fiyatın Mahkeme ’nin biçtiği değerin de üstünde çıkması riskine karşı herhangi bir öneri getirmemişlerdir.

Diğer yandan kendilerine iletilmediğinden söz ettikleri Munzam Sandık Statü değişikliği kendilerine bildirilmiş olup, o tarihten bugüne kadar hiçbir değişiklik yapılmamıştır.

Yeni satış takvimini haftaya açıklayacağız

ŞEKERBANK Genel Müdürü Hasan Basri Göktan, satış kararlılıklarının devam ettiğini belirterek, bundan sonrası için de en kısa sürede yeni bir satış takvimi açıklayarak yola devam edeceklerini söyledi. Göktan yeni satış süreci ile ilgili olarak "Rabobank, sözleşmenin gereğini yerine getirmedi. Yeni süreçte sorun yaşamayız ve yeni bir şirket satışı gibi piyasaya tekrar çıkmaya hazırız. Bu süreç çok kısa olur. Yeni takvimi de yakında açıklayacağız" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!