"Herkes vergi teşviği istiyor"

Güncelleme Tarihi:

Herkes vergi teşviği istiyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2010 14:06

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Vedat Akgiray, Halka Arz Seferberliği İstanbul Zirvesi'nin bugünkü açılışında yaptığı konuşmada, herkesin vergi teşviği istediğini hatırlattı.

Dünyadan örnekler veren Akgiray, teşvik verilmesi halinde yüzlerce firmanın buna ilgi göstereceğini ancak Borsaya sadece teşvikleri almak için geleceğini daha sonra da hiçbirinin kalmayacağını anlattı. Teşvik olacaksa bunu çok akıllıca konuşmak gerektiğinin altını çizen Akgiray, asıl teşvikin gerekli imkanı sunmak olduğunu söyledi. Akgiray, “Herkes vergi teşviki istiyor. Bitince ne olacak. Bu düzenlemeyi dizayn ederken uzun soluklu düşünmek lazım” dedi.

Nasdaq'ın işlem hacminin hiçbir zaman düşük olmadığını anımsatan Akgiray, “Niyetimiz böyle bir şey yapmak. Her zaman milyon dolarlar lazım değil. İlk etapta fikirlerin paylaşıldığı, işbirliklerin yapıldığı bir platform... Bir yerde gözümüzü karartıp başlamakta yarar var. Firmaların buna ihtiyacı var. Böyle bir hayalimiz var. Tahmin ediyorum dünyadaki iyileşmeyle birlikte çok daha hızlı hayata geçer diye umuyoruz” diye konuştu.

Akgiray, sermaye piyasasının küçük büyük hepsinin yanında olduğunu ifade etti. Vedat Akgiray, konuşmasını “Borsa güne düşüşle başlamış. Pazartesi çıkar, fazla üzülmeyelim” şeklinde bitirdi.

ZİRVE FİYASKO DEĞİL ÇOK BAŞARILI

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Vedat Akgiray, “Zirve bugün bir gazetede yazıldığı şekilde 'fiyasko' değil... Çok başarılı bir zirve gerçekleştirildi” dedi.
Akgiray, Halka Arz Seferberliği İstanbul Zirvesi'nin bugünkü açılışında yaptığı konuşmada, zirvenin umduklarından çok daha fazla sonuca gittiğini ve başarılı olduğunu belirterek, dün zirvenin 2 binin üzerinde ziyaretçiyi ağırladığını bildirdi.

Vedat Akgiray, zirvenin yapıldığı salonun 3 bin 500 kişilik olduğunu hatırlatarak, zirvenin bugün bir gazetede yazıldığı şekilde “fiyasko” olmadığını, çok başarılı bir zirve gerçekleştiğini vurguladı.

Türkiye'de KOBİ'lerin ihtiyacının kurumsal kültürü yakalamak ve para bulmak olduğunu belirten Akgiray, bunu sağlayan KOBİ'lerin büyüyebileceğini, bugünün küçüklerinin, yarının büyükleri olduğunu söyledi.
Bu konuda yapılabilecekler olduğunu dile getiren Akgiray, özellikle girişim sermayesinin ilerisi parlak olan firma aradığını bildirdi.
Girişim sermayelerinin bu şirketlere ortak olup, onları büyütüp daha sonra karı ile işten çıkmak istediğini anlatan Akgiray, çıkışın ise çoğu zaman halka arz yoluyla olduğunu anımsattı.
Akgiray, “Bizim yapmamız gereken KOBİ'lerimizi dünyanın radar ekranına koymak. Çok güzel bir platform hazırlayıp üye olan firmaların bilgilerini buraya koyabiliriz” dedi.
Küçük bir işletmenin fikrini tahtaya asabilmesini istediklerini ifade eden Akgiray, “Tahtaya asma formatını biz belirleyelim. Bu platformun ilk aşamasındaki oyuncular sermaye sahipleri olacak. Proje öyle güzel görünecek ki kişisel yatırımcı da girmek isteyecek. Bu yol açık olmalı” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!