‘Her Türk'ten Bir Turist’ 8 milyar dolar getirebilir

Güncelleme Tarihi:

‘Her Türkten Bir Turist’ 8 milyar dolar getirebilir
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 1999 00:00

Haberin Devamı

Her Türk'ten Bir Turist kampanyası, bugün resmen başlıyor. TRT Genel Müdürü Yücel Yener ve DYP Giresun Milletvekili Rasim Zaimoğlu, 12 milyon kişinin hedeflendiğini kampanyanın başarıya ulaşması halinde yaklaşık 8 milyar dolarlık ek girdi sağlanabileceğini belirtiyorlar.

Türk turizmini girdiği darboğazdan kurtarmayı amaçlayan ‘‘Her Türk'ten Bir Turist’’ Projesi bugünden itibaren TRT Genel Müdürlüğü kanalıyla geniş kitlelere duyurulacak. TRT Genel Müdürü Yücel Yener ve DYP Giresun Milletvekili Rasim Zaimoğlu, 12 milyon kişinin hedeflendiğini kampanyanın başarıya ulaşması halinde yaklaşık 8 milyar dolarlık ek girdi sağlanabileceğini belirtiyorlar.

Rasim Zaimoğlu tarafından başlatılan kampanyanın tanıtımına bu akşam 22.30'da TRT INT, TRT1 ve TRT2 kanallarının ortak yayınıyla başlanacak. TRT sürekli olarak sabah ve akşam saatlerinde hazırlayacağı programları ve klipleri yayınlayacak. Programlarda hem vatandaşlara hem de yabancı turistlere yönelik promosyon çalışmaları yapılacak.

DYP Giresun Milletvekili Rasim Zaimoğlu, tanıtım konusunda özellikle insan kaynaklarının ön plana çıkartılmasının önemli olduğunu belirtti. Zaimoğlu, ‘‘Türk insanının doğrudan tanıtım kampanyasına bireysel olarak katılması, bugünkü sezonda turizm krizinden daha az zararla çıkmanın yanında, turizme büyük oranlarda olumlu katkılar dahi sağlayacaktır’’ dedi.

HERKES KÜLTÜR ELÇİSİ

Zaimoğlu, ‘‘Her Türk'ten Bir Turist’’ Projesi'nin, Türk milletini ve Türkiye'yi seven ve her Türk vatandaşının turizm tanıtım için seferber olmasını amaçladığını söyledi. Zaimoğlu, yurtdışına

çıkan her yerli turistin Türkiye'nin ve Türk kültürünün birer temsilcisi olduğunu, gittiği ülkelerde de adeta bir kültür elçisi olarak görev yapması gerektiğini belirtti.

Zaimoğlu, 1995 yılında kişisel imkan ve çabalarıyla başlattığı ‘‘Her Türk'ten Bir Turist’’ kampanyasının, turizm sektörünün kan kaybettiği bugünlerde bir devlet politikası haline getirilmesini istedi. Zaimoğlu, kampanyanın gereklerinin kişisel bazdan çıkarılıp, bizzat devlet desteğinde ilgili tüm özel ve kamu kuruluşlarla yerine getirilmesinin önemli olduğunu söyledi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!