Her daireye 1 milyon 250 bin TL’lik limit

Güncelleme Tarihi:

Her daireye 1 milyon 250 bin TL’lik limit
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2023 07:00

HAZİNE ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, kentsel dönüşümde 100 metrekarelik dairenin neredeyse tamamını karşılayacak bir kredi paketi oluşturduklarını belirterek, “Her bir daire için 1 milyon 250 bin liralık bir limit tahsis ettik” dedi.

Haberin Devamı

Ümraniye Belediyesi’nin depremzede aileler için düzenlediği iftar programına katılan Bakan Nebati, depremin ardından zor günlerin aşılacağını belirterek, “14 milyon doğrudan, 80 milyon dolaylı olsa da etkilendiği en büyük afetlerden birini yaşadık” dedi.

Bakan Nebati ayrıca bu dönemde kredileri ve vergileri ertelediklerini söyleyerek, AFAD’a 100 milyar liralık kaynak aktardıklarını hatırlattı. Nureddin Nebati, “Kentsel dönüşümün hızlı ve sağlam bir şekilde yapılması için ev sahibi olup kentsel dönüşüme tabi tutulan kardeşlerimize cüzi faiz oranlarıyla uzun vadeli kredi tahsis ettik. Rezerv alanları oluşturulmuş yerlerde yap, işlet, devret modeliyle bir sistem geliştirdik. Bütün illerdeki ihtiyacı gidermiş olacağız. Kentsel dönüşümde kimsenin sözüne bakmadan evinizi yenileyin, bu imkânlardan faydalanın” açıklamasını yaptı. 

 

BAKMADAN GEÇME!