Her bir tweet şirkete kaynak

Güncelleme Tarihi:

Her bir tweet şirkete kaynak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2014 01:15

AVEA Mobil Pazarlama ve İş Ortaklığı Yönetimi Departman Müdürü Ömer Şen, teknolojiyle birlikte oluşan büyük verinin şirketlerin satış sürecinde etkili olacağını belirterek, “Twitter’da her 24 saatte yaklaşık 500 milyon tweet atılıyor.

Haberin Devamı

Twitter kullanıcıları, lokasyon bildiriyor, hashtag’lerle yorumlarda bulunuyor. Tüm bu veri birikimi akıllı bir yazılımla düzenlenerek, işletmeler için hedef kitleler hakkında bir veriyi anlamlandırabilir” dedi. Bu yıl 10’uncusu düzenlenen ‘Kartepe Ekonomi Zirvesi 2014’ün konuşmacıları arasında yer alan Avea Mobil Pazarlama ve İş Ortaklığı Yönetimi Departman Müdürü Ömer Şen, son yıllarda kurum ve kullanıcılara sağladığı avantajlarla dikkat çeken Big Data’nın (Büyük Veri) işlenmesi konusuna değinerek, Avea’nın bu alanda sahip olduğu know-how ve bu alana yönelik çözümü olan Avea Intellimap hakkında bilgi verdi. Konuşmasında Twitter örneği veren Şen, “Tweetler anazil edilmesinin sonrasında şirketler; bu verileri kendilerininkiyle birleştirerek satış sürecini yeniden yorumlayabilir ve bunlar ışığında yeni hedef ve stratejiler geliştirebilirler” diye konuştu.

KATLANARAK BÜYÜYOR


Büyük verini son dönemde internet gündemini en çok meşgul eden konuların başında geldiğine dikkat çeken Şen, değişik birçok kaynaktan toplanan tüm verilerin, anlamlı ve işlenebilir hale dönüştürülmesinde ortaya çıkan Büyük Veri teknolojisinin şirketlerin gelecekleri için önemine değinerek; 2000 yılında tüm dünyada 800 bin petabyte büyüklüğünde veri saklandığını; bu verinin 2020’de 40 zetabyte (40 trilyon gigabyte, dünyadaki tüm sahillerdeki kum tanelerinin 57 katı) olacağının tahmin edildiğini açıkladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!