Hep daha fazlasını merak edip cesaretli davranan lider olur

Güncelleme Tarihi:

Hep daha fazlasını merak edip cesaretli davranan lider olur
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2011 00:00

Son dönemlerde öğrenciler tarafından büyük ilgi gören Young Guru Academy (YGA) tarafından düzenlenen Liderlik Okulu, sosyal sorumluluk projelerine iki yıl boyunca liderlik etmiş olan üyelerinin gelişimleri ve deneyimlerini pekiştirmeleri için fırsat kapısı açtı.

Haberin Devamı

Hürriyet Gazetesi İcra Kurulu Üyesi ve Reklam Grup Başkanı Ayşe Sözeri Cemal, gazeteleri, reklamcılık açısından ele alarak, değişim ve gelişmeleri anlattı, son yıllarda reklamcılar için önemi artan ‘Kırmızı Basında En İyi Reklam Ödülleri’nin doğuşu ve gelişimine ilişkin örnek verdi.
Zamanın ruhu
Zamanın ruhunun sosyal sorumluluk yaklaşımı olduğunu belirten Ayşe Sözeri Cemal, “Bir çok genç YGA’ya gelmese ve kendini sadece piyasa çılgınlığının içine atsaydı, hayatta elde edebileceği çok önemli değerleri elde etmeden, topluma yapabileceği katkıları yapmadan, hayatın günlük kaosu içinde kaybolup gidecekti” dedi.  Geleceğin liderlerinin özelliklerine değinen Ayşe Sözeri Cemal, şunları anlattı: “Dünyayı takip edenler, hayallerini gerçekleştirmek konusunda iddalı ama bu iddalar konusunda gerektiğinde esneklik gösterebilenler öne çıkacaktır. Bu kapsamda uyum önemlidir ve değişik ilgi alanı olan, daha fazlasını merak eden, bunları gerçekleştirmek için yeterince cesaretli davrananlar geleceğin liderleri olacaktır. Ama hep hesaplanabilir riskleri göze almak gerekecektir.”

Haberin Devamı

33 bin üniversite öğrencisi başvurdu

YOUNG Guru Academy (YGA) projelerinin öğrencileri çin çok önemli bir çalışma olduğuna değinen YGA Vakfı Kurucusu Sinan Yaman, şunları söyledi: “Daha iyi bir gelecek için dünyanın, vicdanı zekası yüksek liderlere ihtiyacı var. YGA projelerine bu sene 33 bin üniversite öğrencisi başvurdu. Dünyanın en çok gönüllü başvurusu alan STK’sının Türkiye’de olması beni geleceğimizle ilgili umutlandırıyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!