Hem sahte hem bayat

Güncelleme Tarihi:

Hem sahte hem bayat
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2013 00:59

EMNİYET Müdürlüğü’nün 10 ilde eşzamanlı gerçekleştirdiği ilaç operasyonunda şok iddia.

Haberin Devamı

Antalya Eczacılar Odası Başkanı Kerem Zabun, sahte olarak nitelendirilen ilaçların son kullanma tarihi geçmiş ilaçlar olduğunu savunarak, “Sadece ambalajları sahte” açıklamasını yaptı.

İSTANBUL Emniyet Müdürlüğü’nün 10 ilde eş zamanlı yaptığı sahte ilaç operasyonu hasta ve hasta yakınlarının kafasını karıştırdı. Operasyonda ele geçirilen ilaçların görüntüleri özellikle kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlar arasında, “Kullandığım ilaç sahte mi” paranoyası başlatırken, Antalya Eczacılar Odası şok bir iddiayı gündeme taşıdı. Türkiye’de uygulanan ilaç takip sistemi ile eczanelerde sahte ilaç satmanın mümkün olmadığını kaydeden Antalya Eczacılar Odası Başkanı Kerem Zabun, operasyonlarda elde edilen ve sahte olarak nitelendirilen ilaçların son kullanma tarihleri geçmiş gerçek ilaçlar olduğunu savundu. Zabun, “Biz, operasyonlar sonucu yakalanan ilaçların sahte değil, son kullanma tarihleri geçmiş gerçek ilaçlar olduğunu öğrendik. İlaçların ambalajları sahte. Bunu son kullanma tarihini yenilemek için yapıyorlar” dedi. Sahte ambalajla piyasaya sürülmeye çalışılan son kullanma tarihi geçmiş ilaçların eczanelerde değil, farklı yollarla satışa sunulabileceğine dikkat çeken Zabun, “Nüfusumuzun yüzde 98’inin sosyal güvencesi var. Yani reçetesi ile eczaneye gelen bir hastaya kaydı olmayan ilaç satamazsınız. Zaten barkot uygulaması buna izin vermez. Demek ki bu ilaçlar el altından sosyal güvencesi olmayan kişilere ya da ilaç sıkıntısı yaşayan ülkelere satılıyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

Suriye ve Irak’a gönderiliyor

SAHTE kutu ile piyasaya sunulmaya çalışılan son kullanma tarihi geçmiş ilaçların Suriye ve Irak’a gönderilme olasılığının yüksek olduğunu savunan Zabun şöyle dedi: “Türkiye’deki ilaç takip sistemini delemeyen şebekenin bu ilaçları Türkiye güvencesiyle özellikle Suriye ve Irak gibi ülkelere gönderdiğini düşünüyoruz. Çünkü bu ülkelerde ilaç takip sistemi yok. Yani Türkiye’deki ilaç kullanıcıları endişe yaşamadan ilaç kullanmaya devam edebilir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!