‘Hedeflerimize emin adımlarla ilerliyoruz’

Güncelleme Tarihi:

‘Hedeflerimize emin adımlarla ilerliyoruz’
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2023 07:00

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ), saygın uluslararası üniversite sıralama endekslerinden biri olan ve üniversiteleri üç ana gösterge üzerinden değerlendiren SCImago 2023 Türkiye sıralamasında 29 basamak yükseldi.

Haberin Devamı

HKÜ’nün genç ve dinamik bir vakıf yükseköğretim kurumu olduğunu belirten HKÜ Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, “Üniversitelerin araştırma performansını, inovasyon çıktılarını ve toplumsal etki kapasitesini ayrı ayrı ve bütünsel olarak değerlendirerek sınıflandıran SCImago sıralamasındaki yerimiz bizi ziyadesiyle mutlu etti. 15’inci kuruluş yıldönümünü kutladığımız bu yılda, üniversitemizin böyle bir başarı elde etmesi, hedeflerine doğru emin adımlarla ilerlediğinin önemli bir göstergesidir. Araştırma, inovasyon ve toplumsal etki kategorilerindeki puanlarımızı daha da yükselterek, Türkiye’de ilk 10’a ve dünyada ilk bine girme potansiyelimizin oldukça yüksek olduğuna inanıyoruz” dedi.

‘Hedeflerimize emin adımlarla ilerliyoruz’


940 BASAMAK ÇIKTI

Üniversitenin SCImago 2023 sıralamasında 29 basamak yükselmesinin arkasında büyük bir emek olduğunu vurgulayan Dereli, Türkiye’den 134 üniversitenin yer aldığı listede HKÜ’nün, araştırma alanında 8‘inci sırada olma başarısını gösterdiğini ifade etti. Listeye göre HKÜ, genel sıralamada 24’üncü basamakta yer aldı. Vakıf üniversiteleri arasında ise 7’inci sırada yer aldı. 2022 yılında genel kategoride Türkiye’de 53’üncü sırada olan HKÜ, dünya sıralamasında ise 940 basamak yükseliş kaydetti.

BAKMADAN GEÇME!