Hedef pizzadan hızlı teslimat

Güncelleme Tarihi:

Hedef pizzadan hızlı teslimat
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2013 01:26

Bimeks, Electro World’den sonra Darty mağazalarını da bünyesine kattı.

Haberin Devamı

YABANCI elektronik perakende zincileri Türkiye’ye veda etmeye devam ediyor. Son olarak Darty Türkiye’nin mağazalarını satın alan Bimeks, ulaştığı 141 mağazayla evlere
pizzadan bile daha hızlı teslimat hedefliyor.

YABANCI elektronik perakende zincirleri Türkiye’den çıkmaya devam ediyor. ABD’li Best Buy, Alman Saturn, İngiliz Electro World ve Alman EP Center’dan sonra İngiliz Darty’de mağazaların devredip Türkiye’ye veda etti. Electro World’ten sonra Darty Türkiye’nin tüm mağazalarını bünyesine katan Bimeks’in Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akgiray, hedeflerinin pizzadan hızlı evlere ürün teslim etmek olduğunu söyledi.

SADECE MAĞAZALAR

Geçen eylül ayında İngiltere merkezli Electro World’ün tüm Türkiye operasyonlarını satın alan Bimeks’in üç ay sonra yeni hamlesi Darty oldu. Söz konusu anlaşmaya göre Bimeks, Darty’nin Türkiye çapındaki 28 mağazasını devralacak. Böylece Electro World mağazalarını bünyesine katarak 113’e çıkaran Bimeks, Darty mağazalarıyla beraber toplamda 141 mağaza sayısına ulaşmış olacak. Konu hakkında konuşan Bimeks Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akgiray, 2015 yılı hedefleri çerçevesinde hareket ettiklerini ve bu anlamda 150 mağazaya ulaşmayı planladıklarını söyledi. Akgiray, “Bu anlaşma Darty Türkiye’nin satın alınması değil. Bu anlaşma Türkiye mağazalarını satın alma anlaşması. Sadece mağazalarını satın aldık. Merkez veya depo gibi birimler bulunmuyor” şeklinde konuştu.
Her şehirde bulunarak aynı gün teslimat projesini hayata geçireceklerini söyleyen Akgiray, “Her şehirdeki mağazamızı bir lojistik merkez olarak kullanacağız. Böylece aynı gün içerisinde teslimat yapacağız” dedi. Akgiray, teslimat konusunda geçen hafta kendi rekorlarını kırdıklarını ifade ederek 15 dakika teslimat gerçekleştirdiklerini ve gelecek yıllarda Bimeks ürünlerini pizzadan bile hızlı teslim edeceklerini söyledi.

Sadece Media Markt kaldı

Haberin Devamı

DARTY Türkiye pazarına ilk giren yabancı zincir oldu. Darty’i ABD’li Best Buy, Alman MediaMarkt, Saturn, İngiliz Electro World, ve Alman EP Center takip etti. Türkiye’den ilk çıkan yabancı elektronik zinciri EP Center oldu. Ardından pazarı bırakan Best Buy olmuştu. Bimeks, İngiliz Electro World’ü satın alarak bir yabancının daha çıkmasını sağladı. Media Saturn grubu ise Saturn mağazalarını Media Markt bünyesine aldı. Böylece Türkiye’deki elektronik zincir mağazaları arasında sadece Media Markt kaldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!