Hazırgiyim Platformu ‘uzlaşma’ya çağırıyor

Güncelleme Tarihi:

Hazırgiyim Platformu ‘uzlaşma’ya çağırıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 1999 00:00

Haberin Devamı

Hazır giyim sektörünün İhracatçı Birlikleri ve derneklerinin biraraya gelmesiyle oluşan Türkiye Hazır Giyim Güçbirliği ve Dayanışma Platformu'ndan, tekstil sektörüne uzlaşma çağrısı çıktı. Başkanlığını, İstanbul Hazır Giyim İhracatçı Birlikleri (İHKİB) Başkanı Nuri Artok'un, sözcülüğünü, Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) Başkanı Bülent Atuk'un üstlendiği platform hazır giyim sektörünün sorunlarıyla ilgili olarak Başbakan Bülent Ecevit'e de bir mektup gönderdi.

Nuri Artok, Platformun oluşumuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, ‘‘Bu birlikteliği oluştururken üç prensibe uyduk. Birlikten güç doğar, kurumların birikimlerinin ortak paydada toplanması ve sektörde tek sesliliğin sağlanması’’ dedi. Artok, istihdamın ve sosyal barışın güvencesi olan hazır giyim sektörünün rekabet gücünü kaybetmesinden endişe ettiklerini belirterek, tekstil sektörüne de şu çağrıyı yaptı:

İHRACATI ENGELLEMEYİN

‘‘Bizler bu platformu şimdilik on kuruluşla başlattık. Hazır giyimle ilgili ülkemizin her köşesindeki kuruluşların da platformumuza katılımı bize güç katacaktır. Ülke ihracatı geriliyor, bu hazır giyim sektörü için de geçerli. Diğer sektörlerden farklı olarak direkt malı nihai tüketiciye sunan bir tüketim maddesi üretiyoruz. Hazır giyimde müşterilerle ve pazarlarla ilişkiler uzun soluklu ve uzun vadelidir. 'Bu yıl fiyatlar tutmadı, ne yapalım biz de daha az üretip seneye daha çok ihraç ederiz ya da stokta dursun sonra satarız' diyemeyiz. Müşteri adayımızla bugün temasa geçsek ilk yapacağımız ihracat bir yılı bulur. 2000 yılının yaz siparişlerini tamamladık bile. Hazır giyim sektörü duraklamaya, tökezlemeye başlarsa tekrar koşması için birkaç yıl geçmesi gerekir.’’

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) Başkanı Bülent Atuk, tekstilcileri aralarındaki sivri sesleri törpüleyip, hazır giyim sektörü ile uzlaşmaya çağırdı. Bülent Atuk, tekstil sanayiinin ürettiğinin yüzde 85'ini hazır giyimcilere sattığını hatırlattı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!