Haziran sonrası araç bulmak kolaylaşacak

Güncelleme Tarihi:

Haziran sonrası araç bulmak kolaylaşacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2023 07:00

Otomotivde pandemiyle başlayan, Rusya-Ukrayna savaşı ile artarak devam eden tedarik sorununun yavaş yavaş sonuna geliniyor.

Haberin Devamı

Önce çip ardından lojistik krizinin etkilediği araç bulunurluğu sorununun her çeyrek daha da azalacağını belirten Peugeot Türkiye Genel Müdürü Gülin Reyhanoğlu, “Muhtemelen 2023’ün ikinci yarısında daha rahat bir ortama kavuşacağımızı öngörüyoruz” dedi. Reyhanoğlu, Peugeot markası özelinde ise tedarik sorunlarının artık araç getirmelerini engelleyecek durumda olmadığının altını çizdi. Geçtiğimiz hafta yeni 408 modelinin İstanbul’da düzenlenen basın lansmanı kapsamında açıklamalarda bulunan Reyhanoğlu, marka hedefleri ile pazar beklentileriyle ilgili şu açıklamalarda bulundu:

TARİHİ REKOR HEDEFİ

“2022 yılının son 3.5 ayında üretim değil lojistik tarafında sıkıntılar yaşadık. Bu kapsamda geçen yılı 32 bin 600 adedin üzerinde satışla kapatarak yüzde 4.2 pazar payı elde ettik. Bu dönemde satışlarımızın yüzde 53’ünü SUV, yüzde 29’unu hafif ticari araç modellerimiz oluşturdu. 2023 yılında Türkiye’deki toplam otomobil ve hafif ticari araç satışlarının 780-800 bin adetle kapanmasını bekliyoruz. Peugeot olarak hedefimiz 57 bin adetlik satışla pazardan yüzde 7.3 pay almak. Bu satışa ulaşırsak markanın Türkiye tarihindeki rekor satışına da imza atmış olacağız. Bu hedefin yaklaşık 40 bin adedinin binek otomobil, 16 bin adet civarı da hafif ticari araç modellerimiz olmasını arzuluyoruz. Ticari araç satışlarında yüzde 9’luk pazar payı ile iki yerli üreticinin hemen arkasından 3. marka olmak önemli hedeflerimiz arasında yer alıyor.”

Haberin Devamı

YENİ 408’LE SUV’DA LİDERLİĞİ GERİ ALACAK

PEUGEOT markası SUV, Sedan ve Fastback çizgilerini bir arada sunan yeni 408 modelini mart ayı itibarıyla Türkiye’de satışa sundu. 1.2 litre hacminde benzinli motor ve 8 ileri otomatik şanzıman kombinasyonuyla gelen 408’in Allure ve GT olmak üzere iki farklı donanım seçeneği bulunuyor. Allure donanıma sahip 408’in fiyatı 1 milyon 110 bin TL’den başlarken, GT versiyonun fiyatı 1 milyon 283 bin TL olarak açıklandı. Peugeot Türkiye Genel Müdürü Gülin Reyhanoğlu, bu yıl satışların yüzde 10’unun yeni 408’den geleceğini belirterek, 2023’te yeniden SUV segmentinde liderliği hedeflediklerini ve 408’in bu anlamda önemli bir destekleyici olacağını kaydetti.

BAKMADAN GEÇME!