Hazine'den özel sektöre zam fırçası

Güncelleme Tarihi:

Hazineden özel sektöre zam fırçası
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2000 00:00

Haberin Devamı

HAZİNE Müsteşarı Selçuk Demiralp, özel sektörün zam yapma alışkanlığını sürdürdüğünü söyledi ve ‘‘Sadece kamu, mallarının fiyatını düşürsün, özel sektör zamma devam etsin denemez’’ dedi.

Kamunun kendisini disipline ettiğini vurgulayan Demiralp, ‘‘Özel sektör de (Acaba kamu ne yapıyor) diye tribünde maç seyreder gibi oturup seyredemez’’ diye konuştu.

Ankara Ticaret Odası (ATO)'nın ekonomik programın değerlendirilmesi amacıyla düzenlediği toplantıda konuşan Selcuk Demiralp, ocak ayı enflasyonundaki payı yüksek olan özel sektörü eleştirdi. Merkez Bankası Başkanı Gazi Erçel ile Dünya Bankası Türkiye Direktörü Ajay Chhibber'ın da katıldığı toplantı, esprili konuşmalarla ilgi çekti. Özel sektörü zamları sürdürmekle suçlayan Demiralp, ‘‘Enflasyonla mücadele programına herkes sahip çıkmalı. Kamu yeterince şeffaf; özel sektör de buna uymalı .Özel sektörün önünü görememe gibi bir gerekçesi olamaz. Projeksiyonlarını, kur ve enflasyon hedeflerine göre yapması gerekir.’’ dedi. ATO Başkanı Sinan Aygün'ün, programın sahibi olmadığı yönündeki eleştirilerini de yanıtlayan Demiralp, ‘‘Bu suni bir tartışmadır. Sahibi tabii ki hükümettir ’’ dedi.

Dünya Bankası Türkiye Direktörü Ajay Chhibber, Hazine Müsteşarı Demiralp ile Merkez Bankası Başkanı Erçel'in, ekonomik programın ‘iki yıldızı’ olduğunu söyledi.

Erçel: Milli Takım gibi olalım ama...

GEÇEN haftaki bir toplantıda, enflasyonla mücadele sürecinde Fenerbahçe değil, Galatasaray gibi olunması gerektiği örneğini veren Merkez Bankası Başkanı Gazi Erçel'e ATO Başkanı Sinan Aygün, ‘‘Galatasaray gibi olmayalım Milli Takım gibi olalım’’ yanıtını verdi.Erçel de bu yanıta karşılık, önceki akşam Norveç'le oynanan maçı kastederek, ‘‘Evet Milli Takım gibi olalım ama dünkü Milli Takım gibi olmayayım’’ dedi.

ATO toplantısında konuşan Erçel, Avrupalı olunmak isteniyorsa, takım oyunu oynamak gerektiğini söyledi ve şöyle konuştu: ‘‘Takım oyununda yıldızlar olmaz, ön plana çıkan isimler bulunmazb Ama Latin Amerika'ya bakın Peleler Maradonalar oraradır. Çünkü orada bireysel oyun ön plandadır. Biz de Avrupalı olmak istiyorsak takım oyunu oynamalıyız.’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!