Hazine: Off-shore'zede provokasyona gelmesin

Güncelleme Tarihi:

Hazine: Off-shorezede provokasyona gelmesin
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2000 00:00

Haberin Devamı

Hazine Müsteşarı Selçuk Demiralp, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na devredilen 5 banka ile ilgili çalışmaların sürdüğünü belirterek, ‘‘Devlet bu bankalarla ilgili sorunları çözecektir. Ancak bazı güçler bunu provoke ediyor’’ dedi.

Demiralp, ‘‘Off-shore hesaplar ile ilgili ortaya çıkan durumu yakından takip ediyoruz. Bu bizim görevimiz. Bunlarla ilgili neler yapılabileceğine bakıyoruz. Merkez Bankası da, Hazine de çalışmalarını sürdürüyor’’ dedi.

5 banka ile ilgili resmin daha tam olarak ortaya çıkmadığını belirten Demiralp, şöyle konuştu:

‘‘Bu bankaların değerlerini tespit etmek için iştiraklerini inceliyoruz. Ancak bunların off-shore hesapları dahil diğer bağlantılarını tam olarak ele almış değiliz. Bu konuda her bankada çok sayıda murakıp ve Merkez Bankası yetkilileri çalışmaktadır. Bunun sonucunu almadan ve ortaya tam bir tablo çıkmadan bizim herhangi bir şey söylemememiz çok erken olur. Bu değerlendirmeyi yapmadan önce sonuçların ortaya çıkmasını bekliyoruz. Ondan sonra gerekli şekilde hazırlıklarımızı yapar hükümete sunarız. Ama bu aşamada bazı güçler insanları provoke etmeye çalışıyor. Bu çok yanlış. Devlet hepsinin sorunlarını çözecektir.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!