Haydarpaşalı işadamları pilava kaşık sallayacak

Güncelleme Tarihi:

Haydarpaşalı işadamları pilava kaşık sallayacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2013 00:00

Bir Zamanlar yatılı lise olarak Türkiye genelinde birçok esnaf çocuğunun ilk tercih ettiği okul olan Haydarpaşa Lisesi’nin mezunları pilav gününde buluşacak.

Haberin Devamı

9 Haziran’da gerçekleşecek 78’inci pilav gününe aralarında Orhan Özokur, Nazmi Durbakayım, Enver Yücel, Mehmet Ali Aydınlar, Hikmet Tanrıverdi, Davut Dişli, Adil Üstündağ, Hasan Arat’ın da bulunduğu çok sayıda Haydarpaşa mezunu işadamının da katılması bekleniyor.

ATATÜRK’ÜN EMRİYLE KURULDU

1934’te büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün emriyle kurulan Haydarpaşa Lisesi’nin pilav günü, lisenin uzun yıllar hizmet verdiği tarihi binasında (şimdiki Marmara Üniversitesi Haydarpaşa Kampüsü) gerçekleşecek. Pilav gününe işadamları dışında lisenin mezunları arasında yer alan ünlü sanatçılar ve siyasetçiler de katılacak. Haydarpaşa Lisesi mezunları arasında Kadir İnanır, İzzet Günay, Süleyman Turan, Göksel Arsoy, Tuncel Kurtiz, Ercan Saatçi, Yaşar Okuyan, Selami Öztürk gibi isimler bulunuyor. Halen Altunizade’deki öğretime devam edilen lisenin 79 yılda 30 binden fazla mezun verdiği belirtiliyor.

Haberin Devamı

Kavurmalı pilav ve tulumba

9 Haziran 2013 Pazar günü saat 10.30 da, tarihi eski binada buluşacak mezunlar  meşhur kavurmalı pilavın yanı sıra tulumba tatlısı da yiyecek. Her yıl 2000’e yakın mezunun katılımıyla gerçekleşen törenlerde bu yıl önemli yeniliklere yer veriliyor. Mezunlar Derneği Başkan Vekili Nazmi Durbakayım, “Mezunlarımızı 78 yıldır görülmeyen yenilik ve sürprizler bekliyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!