Havlu kralına 420 milyarlık haciz

Güncelleme Tarihi:

Havlu kralına 420 milyarlık haciz
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 1999 00:00

Haberin Devamı

Mehmet Ali Erbil'li reklamlarıyla büyük çıkış yapan fakat krizden kurtulamayan Maisonatte havlularının üreticisi Denizli'li tekstilci Abdülkadir Uslu'ya haciz yağmaya başladı. Trilyonlarca liralık alacağı için mahkemeye başvuran Yaşarbank ilk etapta Uslu ile 4 şirketi aleyhine 420 milyar liralık ihtiyati haciz kararı aldırdı. Banka Uslu'nun şirketlerine ait fabrikalarını kiralayarak mal kaçırdığı iddiasını mahkeme kararıyla tesbit de ettirdi.

İstanbul 5'inci Asliye Ticaret Mahkemesi'ne başvuran Yaşarbank avukatları iki ayrı dosya üzerinden haciz kararı aldırdılar. İl başvuruda Boyasan Tekstil Sanayii ve Ticaret A.Ş.'ne kredi açtıklarını belirten avukatlar diğer borçlular Uslu Holding A.Ş., Tümteks Tekstil Sanayii ve Ticaret A.Ş., Kutsalteks Tekstil Sanayii ve Ticaret A.Ş., Fethi Giray, Abdülkadir Uslu, Seher Uslu ve Mehmet Ekizler'in bor borca kefil olduklarını bildirdiler. Banka avukatları 1 milyon mark (188 milyar TL) alacaklarının tüm ihtarlara rağmen ödenmediğini öne sürüp ihtiyati haciz isteminde bulundular. Mahkeme istemi kabul ederek borçluların menkul, gayrimenkul ve üçüncü kişilerdeki alacakları için haciz kararı aldı.

MAL KAÇIRMA TESBİTİ

Banka ikinci başvurusunda bu kez Kutsalteks'e açtıkları krediye Abdülkadir Uslu, Tümteks ve Mehmet Ekizler'in kefil olduklarını belirttiler. Başvuruda bankanın 242 milyar 747 milyon 234 bin liralık alacağının tüm ihtarlara rağmen tahsil edilemediği vurgulanarak haciz isteminde bulunuldu. Mahkeme bu istemi de kabul ederek borçlular hakkında haciz kararı aldı.

Diğer ticaret mahkemelerinde başlattığı trilyonluk haciz takiplerinin sonucunu bekleyen banka Denizli'nin Honaz ilçesi Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvurarak borçluların mal kaçırdığının tesbitini istedi. Banka avukatları borçluların fabrika ve merkez binalarını Güneş Tekstil adlı şirkete kiralayarak depolardaki hammadde ve stokları da 15 kamyonla naklederek kaçırdıklarını öne sürdüler. Mahkeme iddiala doğrultusunda tesbit kararı aldı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!