Havada terör korkusu zam getirebilir

Güncelleme Tarihi:

Havada terör korkusu zam getirebilir
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2006 00:00

İngiltere’de ortaya çıkarılan terör hazırlığının havayolu ulaşımında yarattığı tedirginlik, yolculara zam olarak yansıyacak. Türkiye Özel Sektör Havacılık Derneği Başkanı Şehabettin Bolukçu, "Ekstra önlemler alınır, beklemeler ve gecikmeler olursa muhtemelen fiyatlara yansıtırız" dedi.

TÜRKİYE Özel Sektör Havacılık Derneği (TÖSHİD) Başkanı Şehabettin Bolukçu, Türk özel havayolu şirketlerinin terör saldırısı denemesinin henüz olumsuz bir etkisini görmediğini belirterek, "Sadece Londra Heatrow Havaalanı’nda sorun oldu. Diğer havaalanlarıyla ilgili şimdilik bir sorun yok. Sadece tüm havaalanlarında güvenlik ve denetim önlemleri artırıldı. Şu anda etkilenmedik ama ileride ne olur onu bilmiyorum. Uçuşlarla ilgili havaalanlarında ekstra önlemler alınır, beklemeler ve gecikmeler olursa bu da havayollarının sırtında kambur olarak kalmaz. Muhtemelen bu maliyetleri bilet fiyatlarına yansıtırız. Ama olumsuz gelişme olmazsa bilet fiyatları da değişmez."

THY MADDİ OLARAK ETKİLENMEDİ: Türk Hava Yollara (THY) yetkilileri, bir önceki gün sadece olayın olduğu Londra’ya giden 13.15 seferini ve Londra’dan İstanbul’a gelecek olan 19.30 seferini iptal ettiklerini söylediler. Günde Londra’ya toplam üç uçuş yaptıklarını belirten Türk Hava Yolları yetkilileri, gelişmelerle ilgili şu bilgileri verdi:

1-2 SAATLİK GECİKME: "Bir önceki gün Londra’ya yapılan seferlerde sadece 1-2 saatlik gecikme yaşandı. Sınırlı sayıda kalkış ve inişe izin veriliyordu. Sabah İstanbul’dan giden uçaklar gecikmeli de olsa seferlerini yaptılar. Yapamadığımız iki seferin yolcularını da bugün götüreceğiz. Yolcuları yer olan uçuşlara transfer edeceğiz."

ERKEN GELİN UYARISI: Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve İngiltere’ye olağan seferlerinin devam ettiğini belirten Türk Hava Yolları yetkilileri, sadece ABD ve İngiltere uçuşlarında güvenlik tedbirleri ve havaalanlarındaki güvenlik nedeniyle yolculardan biraz daha erken gelmelerini beklediklerini ve son olayların kendilerine maddi anlamda bir etkisi olmadığını kaydettiler. Türk Hava Yolları yetkilileri, Londra’da ortaya çıkan ve tüm dünyayı tedirgin eden terör hazırlığı ile birlikte havaalanlarında güvenlik önlemlerinin artırılmış olması nedeniyle yolculardan havaalanına her zamankinden daha erken gelmelerini beklediklerini sözlerine eklediler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!